PAR METARA UDALJENOSTI

Šokantna snimka ulične borbe: Pogledajte što se u neposrednoj blizini događalo dok je tenk gazio auto

Dok traje pucnjava na vojno vozilo, pod paljbom Ukrajinaca našlo se i rusko oklopno vozilo dok se vozilo istom cestom
 Twitter

Snimka s mobitela koja prikazuje smrtonosnu zasjedu na ruske vojnike u Kijevu objavljena je na društvenim mrežama nekoliko trenutaka nakon samog događaja u petak.

Kao epilog žestoke vatrene borbe koja je trajala više od dvije minute trojica vojnika, za koje se tvrdi da su bili Rusi prerušeni u ukrajinske uniforme, ubijena su.

Snimku su snimili civili iz stanova koji gledaju na mjesto događaja.

Video objavljen na Twitteru prikazuje vojno vozilo s protuzrakoplovnim topom pod paljbom dok vozi velikom brzinom sredinom ceste u četvrti Obolon na sjeveru Kijeva.

Nakon što su meci probušili četiri od njegovih šest guma, vozač gubi nadzor nad vozilom, slijeće s ceste te prelazi preko trave i zaustavlja se na rubu parkirališta.

Na snimci se čuju i zvukovi neprekidne paljbe, a čini se kako na vozilo puca više vojnika.

Dok se kamion zaustavlja, ukrajinski vojnik skriva se iza bijelog kombija udaljenog 20-ak metara i otvara vatru.

Jedan ruski vojnik ranjen iskače iz vozila na tlo i pokušava se skloniti, a u međuvremenu vojnik iza bijelog kombija puca na kabinu kamiona, čiji je vozač poginuo.

Zatim se približava vojnom vozilu, ispaljuje pet metaka i ubija Rusa koji leži na zemlji.

Na ostalim snimkama vidi se da je smrtno stradao i treći muškarac, vjerojatno suvozač.

Dok traje pucnjava na vojno vozilo, pod paljbom Ukrajinaca našlo se i rusko oklopno vozilo dok se vozilo istom cestom. Iznenada je skrenulo ulijevo i pregazilo crni automobil koji je vozio u suprotnom smjeru, a potom je krenulo u rikverc i odvezlo se dalje.

Vozač automobila zgnječenog 12-tonskim raketnim bacačem preživio je - civili s pajserima i sjekirama oslobodili su iz automobila sjedokosog muškarca koji je jedinu vidljivu ozljedu imao na čelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 16:43