HOROR NAKON PLJAČKE

Šokantne scene s ulica brazilskog grada: Razbojnici u bijegu vezali ljude na automobile!

U pljački je sudjelovalo više od 50 osoba, blokirajući ceste zapaljenim vozilima i postavljajući eksplozivne naprave po cijelom gradu
Taoci zavezani za vozila
 Twitter

Društvene mreže u Brazilu preplavljene su nestvarnim snimkama s ulica grada Araçatuba na kojoj se vidi kako pljačkaši banke koriste taoce kao živi štit, piše BBC. Međutim, šokantno je da su razbojnici nedužne ljude doslovce vezali za vozila koja su koristili u bijegu.

Lokalna policija priopćila je da su tijekom krvave pljačke ubijene najmanje tri osobe, a među njima i jedan počinitelj.

Dužnosnici su rekli da je više od 50 ljudi sudjelovalo u pljački, blokirajući ceste zapaljenim vozilima i postavljajući eksplozivne naprave po cijelom gradu.

Posljednjih godina u Brazilu su sve češće pljačke banaka, a taoci su korišteni kao štitovi.

Gradonačelnik Araçatube, Dilador Borges, rekao je da je policija nemoćna.

"Policija ne može krenuti u napad, ne može im se suprotstaviti jer je ugroženo previše života", rekao je za Band TV.

Rekao je da još ne zna jesu li pljačkaši oslobodili taoce, ali je rekao da su snage sigurnosti ponovno preuzele kontrolu nad centrom grada.

Dodao je da će škole ostati zatvorene u ponedjeljak, a gradonačelnik je pozvao ljude da ostanu u zatvorenom prostoru, upozoravajući ih na opasnost od eksplozivnih naprava.

Nakon pljačke, banda je uzela brojne taoce i opkolila lokalnu postaju vojne policije. Pripadnici bandi također su blokirali ključne pristupne ceste u gradu paljenjem automobila, izvijestili su lokalni mediji.

TV novinar Yuri Macri objavio je video za koji kaže da prikazuje dva automobila koji razbojnici koriste za bijeg. Na prvome je osoba vezana za krov, a na drugome za haubu, dok se na jednom može vidjeti kako osoba čuči na haubi.

Snimka videonadzora koju je objavio drugi korisnik Twittera prikazuje više automobila koji se voze gradom, neki s ljudima vezanim za haube, dok se druga osoba može vidjeti kako podiže ruke kroz krov kombija.

Mnogi su stanovnici izvijestili da su čuli pucnjavu i eksplozije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:35