BLOKIRANE ULICE

Šokantne snimke iz Njemačke: Jaka oluja potopila Hamburg, voda je na nekim mjestima bila do struka!

Pod vodom su i automobili koje vozači nisu na vrijeme odvezli

Hamburg pod vodom

 /X/afp

Njemački grad Hamburg pogodila je oluja Zoltan, a voda je na nekim mjestima bila do struka, javlja dpa, a prenosi Fenix.

Oluja je pokvarila božićne planove i mnogim putnicima Deutsche Bahna - vlakovi na međugradskim linijama kasne ili se zaustavljaju u cijeloj zemlji, izvijestio je DB na svojim stranicama.

Posebno su teško pogođene željezničke rute na sjeveru zemlje. No, kašnjenja i otkazivanja polazaka mogu se očekivati ​​i na linijama između Hamburga i Frankfurta, kao i Hamburga i Münchena. Osim toga, na nekim željezničkim postajama vlakovi ne staju, piše dpa.

Srušena stabla oštetila su nadzemne vodove ili blokirala pruge, posebno u sjevernoj Njemačkoj, ali i u središnjim dijelovima zemlje.

‘Deutsche ban koristi tešku opremu kako bi otvorio rute što je brže moguće. Sve ekipe za čišćenje su na putu s vozilima za popravke kako bi uklonile drveće s tračnica i popravile nadzemne vodove‘, rekla je glasnogovornica Deutsche Bahna.

U Hamburgu je jaka oluja tijekom noći gurnula vodu na obalu Elbe, potpuno poplavivši ribarnicu i okolne ulice. Voda je na nekim mjestima bila do struka. Pod vodom su i automobili koje vozači nisu na vrijeme odvezli, piše Fenix.

image

Potpoljena ribarnica i okolne ulice u Hamburgu

Axel Heimken/Afp
image
Axel Heimken/Afp
image
Axel Heimken/Afp
image
Axel Heimken/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:12