NIJE JU MOGAO OTPLAĆIVATI

ŠOKANTNI VIDEO Propali milijunaš se ubio u sudnici nakon što je proglašen krivim da je zapalio svoju kuću

 YouTube

Bivši milijunaš i broker s Wall Streeta Michael Marin (53) ubio se u sudnici kad je čuo da je proglašen krivim za paljenje svoje kuće vrijedne 3,5 milijuna dolara. Visina kazne tek mu je trebala biti izrečena, no mogao je očekivati visoku kaznu, i do 16 godina zatvora.

Marin je zapalio svoju vilu u srpnju 2009. kad više nije imao novaca za otplaćivanje kredita. Sud u Phoenixu u Arizoni to je tretirao kao paljenje tuđe imovine, jer je zbog neplaćanja rata kuća pripala banci.

Kamere u sudnici snimile su da je Michael, kad je čuo osuđujuću presudu, stavio glavu među dlanove i zatim stavio nešto u usta i napio se vode iz boce. Samo 15 sekundi kasnije mu je pozlilo. Okrenuo se na stolici, a tijelo mu se počelo tresti. Ubrzo je prevezen u bolnicu, gdje su liječnici konstatirali smrt. Još nije poznato kakav je to otrov popio, što bi trebalo biti jasno nakon što bude izvršena obdukcija. Vlasti su najavile da bi istraga mogla potrajati nekoliko tjedana.

Michael Marin pripadao je eliti, diplomirao je na Yaleu, bio je broker na Wall Streetu i direktor u Japanu, kolekcionar umjetnina i pasionirani ronilac i pilot. Ogromnu kuću s četiri garaže zapalio je i potom pobjegao iz vatre obučen u ronilačko odijelo.

Oženjen i otac četvero djece, s dvoje unuka, vlasnik Picassovih grafika i čovjek koji je putovao čitavim svijetom, nakon izbijanja financijske krize više nije bio u stanju otplaćivati kuću jer mu se čitavo bogatstvo svelo na 100.000 dolara. Kuću je zapalio nakon što je nije uspio prodati na aukciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:00