MOTIV NEPOZNAT

ŠOKANTNO UBOJSTVO DVOJICE NOVINARA Pogubljeni usred popularnog radio programa, teško je ranjena i tajnica radio postaje

Ilustracija
 Ricardo Rojas / Reuters

Dvojica novinara, Luís Manuel Medina i Leo Martínez, ubijeni su u utorak ujutro u Dominikanskoj Republici tijekom radijske emisije.

Napadači su ih pogubili pucnjavom iz vatrenog oružja koja se jasno čula tijekom prijenosa na Facebook Live aplikaciji, zajedno uz ženske uzvike "pucnjava, pucnjava, pucnjava!", piše britanski Guardian.

Do šokantnog ubojstva došlo je u trenutku kad je Medina čitao vijesti u emisiji "Milenio Caliente", dok se Martinez, inače producent emisije i direktor radio postaje FM 103.5, nalazio u susjednoj prostoriji. U pucnjavi je teško ranjena i tajnica Dayaba Garcia, koja je prevezena u bolnicu na hitnu operaciju.

Policija je rekla da se pucnjava dogodila u gradiću San Pedro de Macorís, udaljenom nekih 70 kilometara od glavnog grada Santo Dominga. Za sada je policija u vezi su ubojstvom uhitila tri muškarca, ali protiv njih još nije podignuta optužnica. Motiv za strašan zločin je i dalje nepoznat, rekli su iz policije.

Milenio Caliente je inače popularni radijski program poznat po političkim analizama i društvenim kampanjama - tako je posljednjih tjedana voditelj emisije Medina često osuđivao zagađenje zaštićenog jezera Laguna Mallen u San Pedru.

Iako u Dominikanskoj Republici zastrašivanje i napadanje novinara koji izvještavaju i pišu o korupciji i organiziramo kriminalu nije rijetko, ubojstva su ipak vrlo rijetka, a ovakav čin usred prijenosa emisije je bez presedana.

Posljednji novinar koji je ubijen u državi je Blas Olivo, u travnju 2015 godine, u vrlo sumnjivom ubojstvu koje je policija okarakterizirala kao dio oružane pljačke, iako ni njegov auto ni mobitel nisu bili ukradeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:00