NADREALNE SCENE

Solovjov potpuno izgubio živce u prijenosu uživo, urlikao je na producente: ‘Maknite taj video!‘

Solovjova je očito uznemirila snimka tople dobrodošlice Zelenskog u Sjedinjenim Državama

Vladiir Solovjov

 YouTube

Ruski državni mediji mjesecima su pričali o tome kako će podrška SAD-a Ukrajini uskoro presušiti, no demantirao ih je posjet ukrajinskog predsjednik Volodimira Zelenskog Washingtonu.

U četvrtak ujutro je omiljeni Putinov propagandist Vladimir Solovjov ugostio u svojoj emisiji Dimitrija Simesa, šefa washingtonskog think tanka Centar za nacionalni interes.

Do je Simes govorio, u pozadini su se vrtjeli prizori Zelenskog u Bijeloj kući i američkom Kongresu. Prikazane su Nancy Pelosi i Kamala Harris kako primaju i ponosno drže ukrajinsku zastavu koju im je uručio Zelenski, prenosi Daily Beast.

Solovjova je očito uznemirila snimka tople dobrodošlice Zelenskog u Sjedinjenim Državama.

Na drugom dijelu ekrana iza njega bila je fotografija Zelenskog koju su propagandisti fotošopirali. Prikazivala je ukrajinskog čelnika kako glanca Bidenove cipele, s naslovom ‘Stigao je vazal‘.

Dok je Simes brbljao, činilo se da Solovjov bijesno šalje nekome poruke preko mobitela. Na kraju je otkrio da je slao poruke svojim producentima tražeći da Maknu prizore iz američkog Kongresa. Očito producenti nisu stigli reagirati na njegove zahtjeve jer je u jednom trenutku eksplodirao.

Prekinuo je Simesa i bijesno zavapio: ‘Oprostite mi, Dimitrij. Dečki, maknite ovaj video, ako ne možete čitati što vam se piše‘.

Solovjov je i dan ranije bjesnio u eteru zbog posjeta Zelenskog.

- On je već na putu za Washington. To je možda prirodan put za svakog izdajicu. Izdao je svoju sovjetsku prošlost. Naši proizvođači oružja ionako su talentiraniji. Naši ljudi su domišljatiji jer su Rusi, porijeklom iz raznih naroda. Bog je s nama. Ili ćemo pobijediti ili će čovječanstvo prestati postojati jer Bog ne može podnijeti pobjedu antikristovih ratnika. Mi smo Božji, mi smo njegova osvetnička desnica, brbljao je Solovjov.

Dvije Putinove omiljene novinarke podijelile su s ruskom javnosti gnušanje prema Zelenskom pribjegavši genocidnim referencama. Ukrajinskog čelnika su nazvale "nekom vrstom insekta".

Govor mržnje dosegnuo je vrhunac nakon što je Zelenski održao snažan govor u Kongresu za koji je dobio ovacije zastupnika, a sve su opširno prenosili ruski mediji.

U emisiji 60 minuta izvještavali su o posjetu Zelenskog prizorima iz Bijele kuće i Kongresa, a između su ubacivali fotošopirane slike koje prikazuju predsjednika Joea Bidena s rukom na stražnjici ukrajinskog čelnika. Ubacivali su i isječke Tuckera Carlsona iz Fox Newsa kako negoduje zbog američke pomoć Ukrajini.

Olga Skabejeva iznova je nazvala Carlsona "divnim i prekrasnim" sugerirajući da bi ruske trupe mogle iskoristiti odsutnost Zelenskog i zauzeti Kijev.

Zastupniku ruske Dume to nije bilo smiješno. Leonid Kalašnjikov je komentirao da je glupo cerekati se Bidenu koji navodno dira pozadinu Zelenskog.

- Oni će očito dobiti oružje koje traže. Nama nitko ne šalje ništa, čak niti naši saveznici, rekao je.

Simes je govor Zelenskog opisao kao potpunu laž, od početka do kraja. Sa Solovjovim e nasmijao na usporedbe Zelenskoga sa WInstonom Churchillom, koje je iznijela Pelosi. Simes je Zelenskog opisao kao "zločestu pudlicu".

- Dok sam gledao TV prijenos, razmišljao sam o usporedbama s Churchillom, ne Zelenskog nego Putina. Naravno, Putin nije putovao u Ameriku tražeći pomoć, ali se obratio svom narodu i rekao da je nacija u opasnosti, da neprijatelji imaju dalekosežne planove. To je bio govor dostojan Churchilla.

Solovjov je zaključio emisiju zlokobnom slutnjom.

- Na temelju aktualnih zbivanja, 2023. je godina velikih ratova. Nitko ne zna je li ovo posljednja godina za čovječanstvo, izjavio je TV voditelj poznat po iznošenju lažnih teza i ratnom huškanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:58