ZLOGLASNI KRIMINALCI

Španjolci uhvatili bandite iz Pink Panthera

Ilustracija
 Pablo Blazquez Dominguez / 2014 Getty Images

Španjolska policija uhitila je dvije osobe za koje se sumnja da su pripadnici globalno poznate bande kradljivaca dragulja Pink Panther, piše engleski Guardian .

Osim što su priveli osumnjičene bandite, policajci su u sklopu akcije također pronašli dragocjenosti u vrijednosti preko milijun eura, koje su ukradene iz draguljarnice na Kanarskim otocima. Druge informacije policajci nisu otkrili, ali će dodatne detalje podastrijeti pred javnost na press konferenciji u četvrtak.

Podsjećamo, članovi bande Pink Panther uglavnom su kriminalci s prostora bivše Jugoslavije, a smatra se da je većina njih bila u paravojnim grupama tijekom ratova 90-ih godina. Prema procjenama Interpola banda je od 1999. godine diljem svijeta (Europa, Bliski i Daleki istok) opljačkala više od 380 draguljarnica i luksuznih dućana te otela dragulja u vrijednosti preko 330 milijuna eura. Najpoznatije pljačke izveli su u Dubaiju 2007. (autima kroz izlog ušli u draguljarnice) i Parizu 2008. godine kada su oteli dragocjenosti u vrijednosti od gotovo 100 milijuna eura.

Iako su dugo vremena smatrani neuhvatljivima, u posljednjih nekoliko godina njihovi su pripadnici redom padali u ruke vlasti u nekoliko država svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:00