DRAMA U KALIFORNIJI

‘Spasila mu je život!‘: Majka golim rukama svladala pumu koja je napala njezina sina u dvorištu

Puma težine 30 kilograma je zaskočila dječaka u četvrtak i vukla ga više od 40 metara preko travnjaka
Puma/ilustracija
 Tim Fitzharris/Minden Pictures/Profimedia

Petogodišnji dječak zamalo je poginuo nakon što ga je napala puma u blizini njegova doma, a ostao je živ zahvaljujući požrtvovnosti svoje majke.

Nemili incident dogodio se u južnoj Kaliforniji u Calabasasu, a puma težine 30 kilograma je zaskočila dječaka u četvrtak i vukla ga više od 40 metara preko travnjaka. Dječak je zadobio teške tjelesne ozljede na glavi i prsištu, ali je stabilno.

Heroj dana je njegova majka koja je bila u kući kada je čula da se vani nešto zbiva.

- Istrčala je iz kuće i počela golim rukama mlatiti pumu dok nije skinula divlju životinju s dječaka, rekao je kapetan Patrick Foy, glasnogovornik kalifornijske Agencije za ribe i divlje životinje.

Roditelji su dječaka odmah odvezli u bolnicu gdje je policija saznala za napad te su uputili šumskog čuvara na mjesto nesreće. Pronašao je pumu kako čuči u grmlju ušiju povučenih unatrag te je siktala.

Zbog ponašanja životinje i blizine mjesta nesreće čuvar je zaključio da se radi o pumi koja je napala dječaka te je procijenio da je radi zaštite javne sigurnosti najbolje da ga usmrti na licu mjesta.

DNK testiranje je potvrdilo on što su roditelji izjavili: da je dječaka napala puma.

U istom području uočena je još jedna puma. Usavali su je, a potom pustili u divljinu nakon što je utvrđeno da nije sudjelovala u napadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:56