NISU SE IZVUKLI

SPEKTAKULARNA AKCIJA KAO IZ FILMOVA Krijumčari droge 30 milijuna dolara vrijedan kokain panično bacali u ocean kada su vidjeli tko im je za petama

 
 Federalna agencija za zaštitu granice i carine

Posada motornog čamca američke Obalne straže Steadfast u petak je u Tihom oceanu presrela brod koji je krijumčario drogu, što je krijumčare navelo da pakete kokaina počne bacati u vodu, piše Daily Mail.

Unatoč tome, Obalna straža svejedno je s broda krijumčara uspjela zaplijeniti 1043 kilograma kokaina ulične vrijednosti od otprilike 30 milijuna američkih dolara, koji je kasnije predan u bazu Obalne straže u San Diegu u saveznoj državi Kaliforniji.

Na video snimkama koje su nastale tijekom potjere spomenutih plovila, a koje je objavila Federalna agencija za zaštitu granice i carine, može se vidjeti sam čin bacanja droge. Na snimkama se također može vidjeti kako su djelatnici Obalne straže uz prijetnju vatrenim oružjem uhitili devet krijumčara droge.

Kapetan fregate motornog čamca Steadfast Dan Ursino rekao je da operacija njegovih časnika još impresivnija jer trećina posade tim plovilom nije plovila prije 13. lipnja kada su prvi puta isplovili.

Akcija zapljene droge izvedena u petak dio je sveobuhvatne akcije koja je započeta krajem lipnja. Od tada do danas u šest operacija na obalama Meksika te Srednje i Južne Amerike zaplijenjeno je ukupno 11.793 kilograma kokaina ulične vrijednosti od otprilike 350 milijuna dolara.

"Riječ je o drogi koji neće doći na ulice Sjedinjenih Američkih Država, a i daje nam priliku da osiguramo da se možemo nastaviti boriti protiv transnacionalnih zločinačkih organizacija koje duboko u Tihi ocean svakog dana prevažaju kokain. Zato što znamo da s distribucijskim lancem ilegalnih narkotika dolaze nasilje, nestabilnost i očaj", rekao je kontraadmiral Peter Gautier, zapovjednik 11. okruga Obalne straže.

Obalna straža ove je godine zaplijenila 104.326 kilograma kokaina i uhitila više od 400 osumnjičenih krijumčara droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:49