TUŽILA MILIJARDERA

Spremačica pokopala Jeffa Bezosa: ‘Radila sam 14 sati dnevno, nisam smjela ići na WC‘

U iznesenim optužbama, žrtva je navela da je ponekad morala iz praonice rublja izlaziti kroz prozor da bi pristupila kupaonici

Jeff Bezos s djevojkom Lauren Sanchez

 Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Bivša spremačica Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, tvrdi da su ona i ostali zaposlenici bili prisiljeni raditi u nesigurnim i nehigijenskim uvjetima. U tužbi je navedeno da su se morali penjati kroz prozor praonice rublja da bi pristupili kupaonici, prenosi Sky News. Mercedes Wedaa u Seattleu je ovog tjedna podnijela tužbu protiv Bezosa i dvije tvrtke koje upravljaju njegovom imovinom.

Bezos je spremačicu zaposlio 2019. godine, a u tužbi je navela da su od nje zahtijevali da "radi oko obitelji bez da ju vide". Neke od njenih smjena trajale su čak četrnaest sati bez pauze, a tijekom tog vremena nije bilo dostupne kupaonice za spremačice, piše u tužbi.

Kad je obitelj Bezos bila kod kuće, spremačicama je bilo dopušteno ući u kuću samo kako bi pospremile. Nisu smjele koristiti vrata praonice rublja za izravan pristup kupaonici jer je taj put vodio kroz rezidenciju. Kako bi izbjegle probleme, ponekad su se penjale kroz prozor praonice rublja koji je vodio u prostoriju s instalacijama i cijevima. Iz nje se stepenicama moglo pristupiti kupaonici. Tako su živjele oko 18 mjeseci, tvrdi Wedaa.

Zbog nedostatka lako dostupnih kupaonica, ona i druge domaćice provodile su velik dio dana bez korištenja toaleta zbog čega su imale česte infekcije mokraćnog sustava, što je također navedeno u tužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:28