VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

'SPRIJEČILI SMO POČINJENJE VEĆEG BROJA KAZNENIH DJELA' U Sarajevu uhićen dvojac s eksplozivom, detonatorima, strojnicama....

 Dado Ruvić / CROPIX

Dvije osobe uhićene su u četvrtak na području Sarajeva po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a u policijskoj akciji zaplijenjena je veća količina eksploziva, potvrđeno je iz državnog tužiteljstva.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom pretrage objekata koje su koristili uhićeni pronašli su i zaplijenili deset kilograma eksploziva namijenjenog preprodaji na ilegalnom tržištu. Zaplijenjeni su i detonatori, četiri strojnice te veća količina streljiva kao i nešto više od deset kilograma marihuane, speeda i heroina.

"Ovom akcijom kao i pljenidbom eksploziva spriječeno je počinjenje većeg broja kaznenih djela", naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Dvije privedene osobe terete se za kazneno djelo organiziranog kriminala te neovlašteni promet vojnom opremom, oružjem i drogom.

U tužiteljstvu drže kako je riječ o pripadnicima kriminalne skupine koja je organizirano djelovala od 2014. godine i koja se može povezati s nizom kaznenih djela vezanih za međunarodno krijumčarenje i preprodaju oružja i eksploziva te droge.

Krajnje odredište - Zagreb!

Akcijom u kojoj je zaplijenjena veća količina eksploziva, oružja i droge, policija u Bosni i Hercegovini uspjela je spriječiti pokušaj njihova krijumčarenja u Hrvatsku, izjavio je u četvrtak u Sarajevu Vahidin Šahinpašić, šef odjela za borbu protiv organiziranog kriminaliteta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

On je novinarima kazao kako su u sklopu operacije pod kodnim nazivom "Sunce" provedenoj tijekom dana privedene četiri osobe pri čemu je spriječeno slanje dvije pošiljke eksploziva, oružja i droge čije je krajnje odredište trebao biti Zagreb.

Šahinpašić je potvrdio informaciju koju je ranije objavilo Tužiteljstvo BiH kako je tijekom ove akcije zaplijenjeno deset kilograma eksploziva a pojasnio je kako se radi o opasnom vojnom TNT-u.

Pronađeno je i zaplijenjeno i 120 kilograma žive te četiri automatske puške, tri pištolja kao i druga vojna oprema i streljivo.

Sve to bilo je namijenjeno ilegalnom tržištu u Hrvatskoj baš kao i desetak kilograma raznih vrsta droge koja je također pronađena kod krijumčara.

Šahinpašić je potvrdio kako se i dalje traga za dvjema osobama povezanim s kriminalnom skupinom i koje su najvjerojatnije u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:25