OBJAVLJENI DETALJI

Sprovod princa Philipa bit će iduće subote, kraljevska obitelj ima i posebnu poruku za javnost

‘Iako je ovo vrijeme tugovanja, naredni će dani biti prilika za proslavu njegovog izvanrednog života‘
Prince Philip
 Steve Parsons

Sprovod vojvode od Edinburgha, princa Philipa, održat će se iduću subotu, 17. travnja, u 15 sati u kapeli sv. Georgea u Windsoru, objavila je danas Buckinghamska palača.

Sve će biti prilagođeno epidemiološkim mjerama uvedenima zbog epidemije koronavirusa.

Tom će se prigodom kraljevskoj obitelji pridružiti i princ Harry, vojvoda od Sussexa.

Nakon smrti princa Philipa proglašena je osmodnevna žalost. Sprovod će biti svečani kraljevski sprovod, a ne državni. BBC javlja i kako princ Philip neće biti pokopan na javnom mjestu gdje bi građani mogli vidjeti njegov lijes.

- Iako je ovo vrijeme tugovanja, naredni će dani biti prilika za proslavu njegovog izvanrednog života, rekao je glasnogovornik kraljevske palače.

Na dan sprovoda će se lijes princa Philipa nakratko premjestiti u kapelu sv. Georgea radi održavanja mise. Članovi kraljevske obitelji će hodati iza lijesa, a kraljica će odvojeno stići do kapele.

Nakon mise će Philip biti pokopan u Kraljevskom svodu kapele.

Javnost se moli da ne prisustvuje na događajima vezanima uz pogreb zbog epidemiološke situacije, a Kraljevska je obitelj zatražila i da ljudi ne ostavljaju cvijeće ispred kraljevske rezidencije. Umjesto toga predlažu da građani doniraju novac u dobrotvorne svrhe. Sućut je moguće izraziti u internetskoj knjizi za odavanje počasti.

Na svim službenim zgradama će zastave biti na pola koplja u znak odavanja počasti princu Philipu do iduće nedjelje u 8 sati ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:57