ITALIJA NA NOGAMA

SRAMOTA U ANCONI Sud oslobodio silovatelje uz bizarno objašnjenje: 'Žrtva je bila neprivlačna i muškobanjasta poput Vikinga...'

prosvjednici u Anconi
 Profimedia, Zuma Press - News

Dvojica državljana Perua u Anconi u Italiji 2015. godine silovali su sunarodnjakinju, a godinu dana poslije zbog zločina su i osuđeni, no žalbeni sud na kraju je ipak odbacio slučaj jer im, objasnili su tad, "žrtvina verzija priče nije bila dovoljno uvjerljiva".

Napadnuta žena rekla je kako joj je dvojac prvo ubacio drogu u piće, da bi je poslije jedan muškarac silovao dok je drugi čuvao stražu.

Nakon što je sve prijavila policiji, liječnici su je pregledali i potvrdili da je zbilja bila silovana, a u krvi su joj pronašli i tragove opijata, prenosi Daily Mail.

No suci su i dalje sumnjali u istinitost njezinih tvrdnji - naime, vjerovali su kako možda ipak postoji mogućnost da je žena svjesno "organizirala razuzdanu večer koja je završila seksom".

Tome u prilog išle su i gnjusne izjave dvojice napadača. Jedan je rekao kako mu "žrtva zapravo uopće nije bila privlačna, štoviše, bila je toliko muškobanjasta da je njezin broj u mobitelu sačuvao pod imenom Viking".

Da stvar bude još gora, na spomenutom slučaju radile su - tri sutkinje!

Obojicu 22-godišnjih silovatelja upravo one oslobodile su optužbi još 2017., ali detalji slučaja "procurili" su u javnost tek prošli tjedan, kad je žalbeni sud naredio ponovno suđenje.

Talijani su zbog ove sramotne presude izišli na ulice - u Anconi se u ponedjeljak ispred zgrade suda okupilo 200-tinjak prosvjednika. Uz parole "sramite se" optužili su pravosudni sustav za "mizoginiju i pokretanje lova na vještice".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:45