ODALA GA SNIMKA

Sramotan čin ravnatelja: Strpao staricu na samrti u vozilo Hitne, pa opljačkao njezinu sobu

Nikada se možda ne bi doznalo da je on krivac za nestanak novca, da sin umiruće starice Martin nije ugradio kameru u njezinu sobu
Ravnatelj Adam Brooks
 Youtube

Adam Brooks (33), ravnatelj doma za starije i nemoćne u Northamptonu, uhvaćen je u sramotnoj krađi i osuđen na 27 mjeseci zatvora nakon što je skrivena kamera otkrila njegovu prljavu rabotu, prenose britanski mediji.

Nakon što je pomogao teško bolesnoj štićenici Jackie White (83) da se nakon kobnog pada ukrca u vozilo Hitne pomoći otišao je u njezinu sobu i ukrao novac i nakit.

Nikada se možda ne bi doznalo da je on krivac za nestanak novca, da sin umiruće starice Martin nije ugradio kameru u njezinu sobu u želji da prate njezino kretanje s obzirom na to da boluje od demencije.

Željeli su pogledati snimke ne bi li utvrdili kako je došlo do pada, ali su ostali u šoku vidjevši Brooksa kako kopa po njezinim ladicama.

On je u jednom trenutku ugledao skrivenu kameru i pomaknuo ju, ali već je sve bilo snimljeno. Jackie White preminula je nekoliko sati kasnije po dolasku u bolnicu.

Obitelj preminule Jackie White obratila se odmah policiji da im pokažu što se dogodilo.

Na izricanju presude bili su Martin i njegovi brat i sestra, Kevin i Susan.

- Teško je opisati kakav sam šok i horor sam doživio kada sam ugledao kako Adam smireno pljačka majčinu sobu manje od dva sata nakon što ju je smjestio u vozilo Hitne, izjavio je Adam na sudu.

- Sestra mi nije vjerovala kada sam joj ispričao što je kamera snimila. Posljednja dva sata života moje majke proveli smo u apsolutnom šoku zbog snimke. Pokušavali smo pronaći smisao u bešćutnom činu umjesto da smo se u miru oprostili s njom. Članovi medicinskog osoblja su nam rekli da je sluh zadnje osjetilo koje izgube ljudi koji umiru, i ja se brinem je li moja majka bila svjesna što se događalo u sobi. Svi se teško nosimo s činjenicom da nas je iskoristila osoba koju smo smatrali prijateljem na takav hladnokrvan, smiren i sabran način. Nije se činilo kao da mu je neugodno, rekao je Martin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. srpanj 2022 22:03