UŽAS U BEOGRADU

SRAMOTAN POSTUPAK U BOLNICI Od rođaka preminulog dječaka (8) osoblje tražilo 300 kuna da ga odjenu

Ilustracija

Muškarac iz Beograda došao je sa pogrebnim poduzećem preuzeti tijelo svog 8-godišnjeg rođaka, preminulog na Institutu za majku i dijete “Dr Vukan Čupić”, a pojedinci iz osoblja te ustanove uspjeli su ga drsko prevariti i zaraditi na njegovoj nesreći. Od njega su tražili da im da novac za oblačenje pokojnika.

Branko Vasić kaže kako mu za to nije izdan račun, pa sada ne postoji ni pisani trag da su ga prevarili.

- Prišla mi je žena koja radi tamo i dva puta me pitala tko će odjenuti pokojnika. Zatim me pitala nešto od čega mi se sledila krv u žilama: ”Da li znate koliko će vas to koštati?” Pomislio sam u sebi što će koliko koštati? Ali, bol je bila jača i samo sam izustio da to nije problem! Kada je sve bilo gotovo, pozvala me mahnuvši rukom i rekla: ”Što se tiče oblačenja, to košta 4.000 dinara (oko 300 kuna)”, priča za Blic još vidno uzrujan Vasić koji je toj ženi na ruke predao novac i nije dobio račun.

U Institutu za majku i dijete veoma neugodno su se iznenadili kada im je predočeno da postoji osoblje koje radi kod njih i zarađuje novac na tuđoj muci, jer usluga “oblačenja preminulog” ne postoji u njihovoj ustanovi. Odmah su ispitali slučaj, a osumnjičeni zaposleni su sve priznali.

- Osoblje koje je to učinilo, priznalo je, ali su se branili time da su samo htjeli pomoći i olakšati da se tijelo ne prevozi u centralnu kapelu. No, to je bila njihova samoinicijativna odluka. Kaznit ću osoblje koje je to učinilo. Osobno sam pozvao rođaka koji je preuzeo tijelo i ispričao sam se u ime cijelog kolektiva, kazao je dr. Radoje Simić, nedavno postavljeni v.d. direktora Instituta “Dr Vukan Čupić”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:07