NEMA STABILIZACIJE STANJA

Srbi ponovo digli barikade na cestama: Povod je EULEX-ova akcija uhićenja jednog Srbina

Na administrativnom prelazu Brnjak sinoć se, pored pripadnika njemačkog KFOR-a, nalaze pripadnici EULEX-a i kosovske policije
 Danijel Soldo / CROPIX

ZUBIN POTOK - Srbi iz Ibarskog Kolašina sinoć su ponovo postavili barikade na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u mestu Zupče, piše Blic . Povod za ponovno vraćanje barikada u tom mjestu, koje se nalazi u općini Zubin Potok, bio je, kako su rekli Tanjugu, današnji pokušaj EULEX policije da uhiti jednog njihovog sunarodnjaka.

Na putu su postavljeni balvani i teška mehanizacija, kojima je onemogućeno kretanje automobila spomenutim putnim pravcem, koji vodi prema administrativnom prijelazu Brnjak na krajnjem sjeveru Kosova.

Srbi se od sinoć nalaze na ovoj barikadi , mahom u putničkim automobilima koji su tu parkirani.

Podsjetimo, barikada je bila uklonjena nakon što su predstavnici Vlade Srbije nedavno postigli privremeni sporazum sa zapovjednikom KFOR-a Erhardom Bühleom. Nitko od Srba koji su večeras bili na barikadi nije mogao reći do kada će prepreke na putu ostati.

Promet na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće odvija se alternativnim putnim pravcem preko Zvečana. Na administrativnom prelazu Brnjak sinoć se, pored pripadnika njemačkog KFOR-a, nalaze pripadnici EULEX-a i kosovske policije .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:41