IMA I RAKETNIH BACAČA

Srbi predali gomilu oružja, Vučić obišao postrojenje u kojem se sve skuplja na hrpu: Prizori su prilično šokantni

Srbijanske vlasti najavile su ranije veliku akciju čišćenja Srbije od oružja kojeg u zemlji ima između 700 i 900 tisuća komada

Aleksandar Vučić u obilasku

 Predsjedništvo Republike Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svojoj se službenoj stranici danas pohvalio golemom količinom prikupljenog naoružanja u Srbiji.

Na fotografijama koje je objavio vide se na tisuće automatskih pušaka, uglavnom s preklopnim kundakom, kao i snajperskih pušaka, mitraljeza i drugog oružja.

- Važno je da takve stvari završe u rukama države, a ne da ovisimo od toga hoće li neki pojedinac odlučiti upotrijebiti ih - kazao je Vučić tom prilikom.

Podsjetimo, nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi ali i drugih s oružjem povezanih incidenata, točnije dvije pucnjave u kojima je ubijeno 17 ljudi među kojima mnogo djece, srbijanske vlasti najavile su veliku akciju čišćenja Srbije od oružja kojeg u zemlji ima između 700 i 900 tisuća komada.

- Ponosan sam na ovu akciju i njene rezultate. To smo obećali građanima Srbije jer je to potrebno i važno za veću sigurnost svih. Zahvalan sam ljudima na njihovoj odgovornosti i molim druge koji posjeduju nelegalno oružje da ga predaju", rekao je predsjednik Vučić i istaknuo da je država odlučna da provede svoju odluku i da će građani moći predati neprijavljeno oružje, streljiva i eksplozivnih naprava, ali nakon tog roka, kako je rekao, primjenjivat će se represivne mjere i kazne će biti ogromne

image

Oružje zaplijenjeno u Srbiji

Predsjedništvo Republike Srbije

Vlada je tako prije osam dana objavila jednomjesečni period u kojem građani mogu bez ikakvih sankcija predati oružje koje posjeduju. U osam dana navodno je prikupljeno više od 13.500 komada oružja. Osim automatskog oružja i bombi, predani su i protutenkovski raketni bacači.

Golemi asortiman oružja izložen je u postrojenju kod Smedereva, pedesetak kilometara južno od Beograda, a akcija će trajati još 22 dana.

Uzgred rečeno, Hrvatska odnosno MUP RH provodi tu akciju pod nazivom "Mir i dobro" kontinuirano već godinama, a ne samo mjesec dana, pa nije jasno namjerava li Vučić uistinu "razoružati" Srbiju u tako kratkom roku ili ostvariti obećanje o "nevjerojatno visokim kaznama" za one koji ilegalno posjeduju oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 22:31