POTPUNI NEINTERES

Srbi, Slovenci i Mađari ni slova o dočeku brončanih Vatrenih, samo mediji u BiH popratili su ludnicu na Trgu

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić gradio je narativ protiv hrvatske reprezentacije

Portal Klix.ba jedan je od rijetkih popratio slavlje u Hrvatskoj

 Screenshot

Hrvatska slavi, ali istog dana slavi i Argentina. I, kako to biva, prednost u svjetskim medijima dobiva pobjednik. Talijanski mediji, primjerice, prenose slike iz Napulja gdje se razuzdano slavi, ipak je ondje Maradona igrao godinama.

Argentina je vijest dana, slavlje na ulicama te države je glavna vijest kao i slike tuge iz Francuske.

Potpuni neinteres za zbivanja u Hrvatskoj pokazali su mediji u Srbiji gdje je ionako predsjednik Aleksandar Vučić gradio narativ protiv hrvatske reprezentacije. Tako nije bilo ni prije ili poslije utakmice Iran - SAD. Ali zato N1, trn u oku istom tom Vučiću, prenosi na mrežnoj stranici videom i slikom raspoloženje na Trgu Banja Jelačića uz naslov: “Desetine hiljada Hrvata dočekuje „Vatrene“, Milanović odlikuje reprezentaciju.”

U Bosni i Hercegovini će čitani i utjecajni klix.ba, blago blizak bošnjačkim političkim opcijama, pod nadnaslovom “Spektakularno!” objaviti naslov “Hrvati svojim nogometašima priredili doček za pamćenje, u Zagrebu se okupilo 80.000 ljudi”.

Klix.ba piše da “to što je doček nogometaša bio organiziran istovremeno kada se igralo i veliko finale Mundijala, nije spriječilo desetine tisuća navijača koji su se pojavili”, te najavljuje slavlje na glavnom zagrebačkom trgu dugo u noć.

N1 BiH je također prenijela sliku i video s dočeka hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu.

Slovenija ni Mađarska do večernjih sati nisu prenijeli vijesti o slavlju u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:33