‘PUSTI SA DRONA‘

Srbija bruji o obrisanom postu na Twitter profilu gazde Pinka, navodno se vidi kako mu Vučić daje instrukcije

Čini se da je predsjednik države pisao šefu televizije kako da izvještava sa sukoba

Aleksandar Vučić; prosvjed u Beogradu; Željko Mitrović (arhivska fotografija)

 Screenshot: Happy Tv/Andrej Isaković/Afp/Damjan Tadić/Cropix/

Vlasnik Pinka Željko Mitrović objavio je na Twitteru navodno dopisivanje s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, piše Nova.rs.

Odmah nakon objavljivanja ovog posta Mitrović je, kako piše Nova.rs, shvatio svoju grešku i uklonio ga. No, ne prije nego su tviteraši u Srbiji sačuvali njegovu prvu objavu.

Na snimci koja je objavljena na Twitteru može se vidjeti da je Mitrović greškom objavio kompletnu snimku svog ekrana te nije "izrezao" dio u kojem se vidi njegovo navodno dopisivanje s Vučićem.

Po onome što se može vidjeti na snimci, osoba pod imenom "Vučić" je putem WhatsAppa šefu Pinka poslala poruku sljedećeg sadržaja:

- Kad se televizijski snima preko glava izgleda da ih ima, ali iz drona se ne može sakriti da ih nema.

Na njegovu poruku Mitrović je odgovorio sa: - Pa, naravno. Puštam ja sad tweet s drona.

U ponedjeljak je u Beogradu, prema procjenama organizatora, više desetaka tisuća ljudi sudjelovalo na skupu protiv nasilja, pozivajući na ostavke najviših dužnosnika i ukidanje dozvola medijima pod kontrolom države koji promoviraju nasilje. Čini se da je brojnost onih koji su izašli na ulice veoma zabrinula vladajuću stranku čiji su dužnosnici mahnito slali priopćenja, piše Nova.rs.

Aleksandar Vučić je pak na TV Happy rekao je da je on očekivao "više ozbiljnost i odgovornosti", optužujući opoziciju da je zloupotrebila tragediju. On je procijenio da je na prosvjedu bilo oko 9.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2023 02:51