ĐINĐIĆEV UBOJICA

Srbija: Legija planirao pobjeći, u njegovoj ćeliji pronađeni detonatori

BEOGRAD 14.06. 2004.SPECIJALNI SUD, NASTAVAK PROCESA ZA UBISTVO DJINDJICA, milorad lukovic legija DANAS JE PRVI PUT PROGOVORIO I DAO SVOJ ISKAZfoto: matija kokovic-desk-
 Matija Koković

U zatvorskoj ćeliji Milorada Ulemeka Legije (42) u Okružnom zatvoru u Beogradu pronađeni su detonatori za eksploziv u dvije kemijske olovke, piše srpski Blic.

Izvor srpskog medija tvrdi da su u olovkama umjesto uloška za tintu otkriveni detonatori crne boje.

"Toliko slični da ih nestručna osoba ne bi niti mogla razlikovati, tvrdi izvor.

"Pretpostavljamo da je sljedeći planiran korak bio unošenje plastičnog eksploziva, pa su nadležne službe držale sve u tajnosti, kako bi otkrile konačan plan bijega", rekao je izvor Blica, koji je upoznat s istragom.

Sumnja se da su detonatori proslijeđeni Legiji prilikom posjeta.

Također, stručnjaci za eksplozivne naprave tvrde da takvu vrstu detonatora ne može otkriti niti jedna vrsta detektora na svijetu.

Detonatori su pronađeni prilikom pretresa Legijine ćelije dok on nije bio u njoj.

"Kad su otkriveni detonatori, oduzete su mu neke stvari uz obrazloženje da mu je pretrpan prostor, između ostalog i 30 kemijskih olovaka. Rečeno mu je da će ih dobiti kada potroši one koje su mu ostavljene. Na taj način niti on sam nije znao da detonatori otkriveni. Plan je bio otkriti pokušaj unošenja plastičnog eksploziva i uhvatiti pomagače", kaže izvor.

Međutim, Legija je u međuvremenu prebačen posebno odjeljenje zatvora u požarevačkoj Zabeli, gdje vladaju nastroži propisi i gdje ne postoji fizički kontakt s posjetiteljima, već komuniciraju kroz neprobojno staklo.

Iz tog razloga izvor Blica smatra kako više nema potrebe držati u tajnosti otkrivanje detonatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:47