TEŠKE OPTUŽBE

‘Srbija raspoređuje sustave protuzračne obrane, a organizatora terorističkog napada pustili su za jedan dan!‘

Premijer Kosova od Kfora, Eulexa i Europske unije traži da čin terorizma javno pripiše Srbiji te da osudi reorganizaciju Radoičićeve skupine
 Vlado Kos/Cropix

Kosovski premijer Albin Kurti ustvrdio je da je Srbija rasporedila sustave protuzračne obrane u blizini granice s Kosovom, upozorivši istovremeno kako se u Raškoj odvija ‘paravojna reorganizacija Milana Radoičića‘, navodi Danas.rs.

Kurti je optužio vlasti Srbije da se sve radi ‘uz njihove upute i podršku‘. Premijer Kosova na Facebooku je napisao da se Radojčić 10. studenog sastao s 40 srpskih političara, od kojih je, prema njegovim riječima, zatražena mobilizacija za glasanje za Srpsku naprednu stranku (SNS).

- Postojao je zahtjev za mobilizaciju za glasanje za partiju-državu u Srbiji, SNS, na izborima 17. prosinca. Kod njih su ucijenjeni oni koji su na platnom spisku, dok je ostalima ponuđen posao na tri i šest mjeseci, tvrdi Kurti.

Dodao je da je, nakon terorističkog napada na sjeveru Kosova 24. rujna, Milan Radoičić ‘u roku od jednog dana pušten da nastavi svoje paravojne i terorističke aktivnosti u službi državne politike Srbije prema Kosovu‘.

Kosovski premijer je od Kfora, Eulexa i Europske unije zatražio da ‘čin agresije, zločina i terorizma javno pripiše Srbiji te da osudi reorganizaciju Radoičićeve grupe“.

- Ni nakon međunarodnog pritiska Srbija još nije povukla sve vojnike i artiljeriju iz okolice Kosova. Nastavlja ugrožavati sigurnost Kosova isturenim operativnim bazama Oružanih snaga Srbije duž granice s našom zemljom. Štoviše, Srbija je rasporedila protuzračne sustave u blizini granice s Kosovom, napisao je Kurti.

image

Albin Kurti

Ludovic Marin/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 18:36