NAKON NAPADA U PARIZU

SRBIJA UHITILA MUŠKARCA S PUTOVNICOM ISTOM KAO KOD PARIŠKOG BOMBAŠA Obojica su ih kupili od istog falsifikatora u Turskoj?

Jedan muškarac uhićen je u Srbiji nakon što je policija kod njega pronašla sirijsku putovnicu čiji se podaci podudaraju s onima na putovnici pronađenoj blizu tijela bombaša samoubojice u Parizu.

U dokumentu su bili podaci 25-godišnjeg Almohammada Ahmada no s drugačijom fotografijom od one pronađene u petak, piše Independent.

To je izazvalo zabrinutost i sumnje da je putovnica korištena kao identifikacijski dokument jednog napadača zapravo lažna.

Je li muškarac koji se raznio ispred stadiona Stade de France zaista prošao kroz Grčku i Makedoniju, a potom i Srbiju i Hrvatsku, kako piše u putovnici, ostaje nejasno.

Grčke vlasti kazale su kako su uzeli otiske prstiju i fotografirale muškarca kada je registriran 3. kolovoza, te je potvrđeno da se otisci prstiju podudaraju.

Ipak, kako piše Blic, postojanje druge putovnice s istim podacima znači da 'postoji velika mogućnost da su dvojica muškaraca kupili lažne sirijske putovnice od istog falsifikatora u Turskoj.

Samo ime, Almohammad Ahmad, nepoznato je francuskim vlastima, a državni dužnosnici oprezni su u donošenju zaključaka što se tiče putovnice pronađene ispred stadiona.

Mediji pak javljaju kako je jedan od bombaša vjerojatno došao do Europe brodom, a desno orijentirana Marine le Pen pozvala je vlast da odmah zaustave primanje migranata.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker kazao je na summitu G20 u Turskoj kako su oni koji su napali Pariz 'kriminalci', a ne ni izbjeglice, ni tražitelji azila'.

- Oni koji su organizirali napade i oni koji su ih izveli su upravo oni ljudi od kojih izbjeglice bježe - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:14