ISTRAGA U TIJEKU

Srbija: Više od 50 osoba ozlijeđeno u sudaru putničkog i teretnog vlaka

Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžac

Srpska policija

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Više od 50 osoba, od kojih petero teže, ozlijeđeno je u željezničkoj nesreći u petak navečer kod Odžaka na pruzi Sombor – Novi Sad, a do daljeg otkazani su svi vlakovi na toj relaciji, javlja Radio-televizija Srbije.

Liječnici Opće bolnice u Somboru potvrdili su da je od 52 ozlijeđena putnika njih pet hospitalizirano, od kojih je jedna osoba zadobila teške prijelome i ozljede jetre i smještena je na intenzivnu njegu.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, upućeni na kućno liječenje sa prijelomima glave, nagnječenjima prsa, trbuha i ozljedama ruku i nogu.

Nesreća se dogodila kada je putnički vlak naletio na kompoziciju teretnog vlaka koji se zaustavio na dijelu pruge između postaja Ratkovo – Odžaci, a teže posljedice spriječio je strojovođa putničkog vlaka jer je, uočivši vagone ispred sebe, kočenjem uspio smanjiti brzinu.

U tijeku je istraga, a do sada je utvrđen propust otpravnika vlakova na postaji Ratkovo koji je propustio vlak, ne utvrdivši da se teretna kompozicija zaustavila između dvije postaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:27