NAJTUŽNIJI DAN

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO Pokopana Marijana (17) koja je slučajno ušla u kobni autobus: 'Ti si bila naše svjetlo na kraju tunela'

 
 Večernje novosti Youtube screenshot, RTS Youtube screenshot

Čokot i Novo Selo u Srbiji danas su bili zavijeni u crno. Mještani su govorili da je ova nedjelja najtužniji dan ne samo u povijesti ovog kraja, već u cijeloj Srbiji. Na groblju u selu Čokota pokopana je Marijana Kocić (17), jedna od pet žrtava stravične nesreće kraj Niša kada je vlak na pružnom prijelazu udario u autobus i doslovce ga prepolovio.

Jauci i plač odzvanjali su ulicama. Jutro je počelo liturgijom u lokalnoj crkvi Svetog proroka Ilije u Čokotu. Uslijedile su zatim cijelodnevni pogrebi i posljednji ispraćaji, jedan po jedan, pišu Novosti.

U koloni koja je pratila bijeli lijes Marijane Kocić bilo je nekoliko stotina prijatelja, rođaka, bližih i daljih poznanika. Ispratili su je u suzama, uz potresno pismo. Kolonu je predvodila Marijanina sestra Jelena dok su se otac i majka jedva držali. Jedna prijateljica pročitala je pismo kojim su se prijatelji oprostili od nje, piše Blic.

- Ti si bila naše svjetlo na kraju tunela, zauvijek ćemo pamtiti tvoj glas dok si nam pokazivala zadatke. Jako ćeš nam nedostajati - drhtavim glasom pročitala je prijateljica.

Dok je kolona hodala prema groblju, mimoišli su se s obitelji i prijateljima koji su na posljednji počinak ispratili Danijelu Stanković (48). Povorka se odmaknula u stranu iz poštovanja, a izrazito je dirljiv bio trenutak kad je Danijelin muž u prolazu čvrsti zagrlio Marijaninog oca i zaplakao.

Blic također piše da je Marijana taj put iznimno kasnila pa je uhvatila kasniji autobus. Nažalost, na autobus je u Donjem Međurovu naletio vlak, a ona je zadobila fatalne ozljede od kojih je preminula na operacijskom stolu u KC Niš.

- Satovi u školi nam počinju oko 7.45, pa đaci dolaze obično prethodnim autobusom. Sudbina je htjela da uđu u sljedeći autobus, vjerojatno jer su se uspavale ili su kasnile iz nekog razloga. Kada smo saznali za nesreću, svi smo bili u šoku, nismo mogli doći sebi, svi su potreseni, i učenici i nastavnici. Ona je bila bila dobra i kao učenik i kao čovjek i kao prijateljica. Jedno stvarno izuzetno dijete - rekla je direktorica Srednje stručne škole Snežana Živković za Blic.

Strašna je nesreća odnijela pet života - Marijane Kocić (17), Alekse Dimitrijevića (15), Danijele Stanković (48), Nataše Janković (43) i Bogomira Lazića (75).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:04