USPJEŠNA AKCIJA

Sretan kraj dvodnevne potrage za djevojčicom (8), dva dana lutala je sama po šumi: ‘Zaplakao sam‘

Više od 1400 pripadnika spasilačkih ekipa iz Njemačke i Češke bilo je angažirano u potrazi za osmogodišnjom Julijom Sleegers
Bavarsko-češki planinski lanac
 Thomas Eisenhuth/AFP

Djevojčica (8) iz Njemačke pronađena je živa nakon dvodnevne potrage u šumskom području na njemačko-češkoj granici, izvijestila je policija. Vijest o pronalasku osmogodišnjakinje stigla je nešto prije 14 sati,

- Zaplakao sam, izjavio je glasnogovornik policije Florian Beck za Bavarsku radiotelevizija rekavši da nikada u karijeri nije doživio takvo olakšanje. Djevojčicu je pronašao lovočuvar na teritoriju Češke.

Više od 1400 pripadnika spasilačkih ekipa iz Njemačke i Češke bilo je angažirano u potrazi za osmogodišnjom Julijom Sleegers, koja je bila pothlađena, ali život joj nije bio u opasnosti, prenosi AFP.

Julia, njezin brat i rođak izgubili su se u nedjelju tijekom planinarenja s obitelji u Češkoj šumi.

Dvoje djece pronađeno je u šumi u nedjelju navečer blizu bavarskog grada Waldmuenchen, no djevojčicu dva dana nisu mogli pronaći u gusto pošumljenom području gdje su temperature bile blizu ništice.

U potragu je bilo uključeno 115 pasa tragača, helikopter i dronovi.

Poznato je da je Češka šuma toliko neprohodna te su vlasti molile volontere da se ne pridružuju potrazi strahujući da bi se još neki ljudi mogli izgubiti.

image
Bavarsko-češki planinski lanac
Thomas Eisenhuth/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2022 03:36