UBOJSTVO MARJANOVIĆA

Sreten Jocić u Beogradu osuđen na 15 godina zatvora

 Aleksandar Dimitrijević/Cropix

Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora za poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

To je maksimalna kazna za poticanje na ubojstvo po starom srbijanskom Kaznenom zakonu, dok ona po novom iznosi 40 godina. Međutim, u slučaju izmjene zakona primjenjuje se kazna povoljnija za optuženika, javlja Blic.

Sutkinja Maja Ilić rekla je da su u procesu dokazani navodi optužnice koji su teretili Jocića za poticanje na teško ubojstvo Marjanovića budući da je u srpnju 1995. godine nagovorio Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ga ubiju u kafiću "Bambi" u sportskom centru "Olimp" na Zvezdari.

U napadu je nastradala i Marjanovićeva djevojka Marija Đorđević, a više ljudi je ranjeno.

Jocić je u pritvoru od 27. travnja 2009. godine, kada je uhićen zbog sumnje da je organizirao kriminalnu skupinu koja je 23. listopada 2008. godine ubila vlasnika Nacionala Ivu Pukanića i njegovog suradnika Niku Franjića.

Njemu se zbog tog kaznenog djela sudi u Beogradu zajedno sa Željkom Milovanovićem i Milenkom Kuzmanovićem. U Zagrebu se za ubojstvo Pukanića i Franjića sudi još petorici optuženih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:09