MANIPULACIJA

Srpska 'Politika' se prisjetila NATO-ovog bombardiranja SR Jugoslavije pa slagala da se tada prvi put od Drugog svj. rata u Europi čula zračna uzbuna

 Scrrenshot: Politika

"Sirene za zračnu opasnost, prvi put u Europi poslije Drugog svjetskog rata, oglasile su se u tadašnjoj SR Jugoslaviji 24. ožujka 1999. godine, točno u 19:41 sati. Od tog trenutka, tijekom narednih 78 dana, zavijanje sirena za uzbunu bila je svakodnevica" - stoji u prvoj rečenici teksta koji je beogradska Politika objavila u nedjelju na svojoj internetskoj stranici.

Politika, kao i svi drugi mediji u Srbiji, ovih dana objavljuje niz tekstova povodom 20. godišnjice vojne intervencije NATO saveza u tadašnjoj SR Jugoslaviji. No, pritom mogi od njih ignoriraju sve događaje koji su prethodili za Srbiju kobnoj i teškoj 1999. godini, u kojoj je tijekom bombardiranja život izgubilo više od 500 civila.

Tako je i Politika hladno zaključila da se od 1945. do 1999. u Europi nije oglasila sirena za zračnu uzbunu, ignoriravši pritom ratove u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji između 1991. i 1995. u kojima su se sirene itekako oglašavale zbog bombardiranja koje vršila JNA pod kontrolom Slobodana Miloševića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:17