I DALJE NEUTJEŠNA

Srpska zlatna olimpijka bjesni zbog Tuđmana i Knina: ‘Nikad nisam vidjela toliko ‘šahovnica‘! A tek janjetina....‘

‘Njihove zastave su se vijorile i pokrivale svaki pedalj zgrade u kojoj su bili smješteni‘, opisala je situaciju u olimpijskom selu u Barceloni

Franjo Tuđman u Kninu

 Božo Vukičević

Poznata srpska sportašica progovorila je o detalju s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine koji joj se usjekao u pamćenje.

Tamara Malešev je osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj na Mediteranskim igrama 1991. u Ateni, a bila je i sudionica Olimpijskih igara u Barceloni.

Poseban dojam na Tamaru Malešev ostavilo je, piše Kurir, ponašanje sportaša iz Hrvatske, točnije košarkaške reprezentacije. Košarkaši Stojko Vranković i Dino Rađa dočekali su kasnije u Kninu Franju Tuđmana na tvrđavi nakon ‘Oluje‘.

- Njihov predsjednik Tuđman im je rekao: ‘Vi me pozovite na finale Olimpijskih igara, a ja ću vas voditi u oslobođeni Knin! Na janjetinu!‘ Do tada nisam vidjela toliko ‘šahovnica‘ na jednom mjestu. Njihove zastave su se vijorile i pokrivale svaki pedalj zgrade u kojoj su bili smješteni - opisala je Tamara situaciju u olimpijskom selu u Barceloni.

Tu je situaciju točnije u emisiji HTV-a ‘Nedjeljom u 2‘ opisao hrvatski košarkaš i član reprezentacije u Barceloni Toni Kukoč:

- Inače, odlazak košarkaša s Tuđmanom u oslobođeni Knin bio je moja ideja. Na Olimpijskim igrama u Barceloni Tuđman je došao u svlačionicu i rekao da bi bilo lijepo ako uđemo u finale s Dream Teamom. Ja samo predložio: ‘Ako uspijemo, je l’ može janjetina u Kninu?’. On je rekao: ‘Dogovoreno’, piše Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 10:01