ALEKSANDAR RODIĆ

SRPSKI MEDIJSKI MOGUL KRENUO U RAT PROTIV VUČIĆA Vlasnik Kurira: 'Ulazim u borbu s najprljavijim i najgorim diktatorskim režimom u povijesti Srbije'

Vlasnik Kurira tvrdi da je predsjednik porobio građane koji šute, ali on će pokrenuti otpor te biti stalno na strani naroda i čuvati slobodu

U Srbiji je počeo veliki rat! Aleksandar Rodić, čelnik Adria Media Groupa, objavio je otvoreno pismo u kojem je napao Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije. Beogradski dnevni list Kurir, koji je dio grupe, objavio je na današnjoj naslovnici da Rodić ulazi u politiku “odlučan da spasi zemlju” od najgoreg diktatorskog režima u povijesti Srbije.

Otvoreno pismo

Uz Rodićevu sliku stoji i velika parola: “Srbija se diže!” Poznato je da Vučić kontrolira sve medije u vlasti države, ali i velik broj privatnih medija koji ovise o oglasima državnih kompanija ili kompanija koje su pod kontrolom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS). Rodić svoje pismo počinje: “Izmanipulirani, uplašeni i osiromašeni su danas građani Srbije. Kontrolirani i porobljeni u državi koju je zarobila jedna stranka, SNS. Vladavina Aleksandra Vučića je simbol manipulacije, prijetnji i korupcije”. Ističe zatim kako šute svi: prosvjeta, zdravstvo, pravosuđe, intelektualci... “Samo su studenti nešto pokušali” (riječ je o prosvjedima nakon Vučićeve pobjede na predsjedničkim izborima). Rodić zatim poentira: “Vrijeme je da se stane na put ovoj lažnoj stvarnosti u kojoj žive građani Srbije.

Da se prekine eutanazija jednog naroda koja im se događa neprimjetno dok su uljuljkani lažnim pothvatima i izmišljenim uspjesima”. I nakon toga slijedi odluka: “Imam hrabrost! Hrabrost da uđem u borbu s najprljavijim i najgorim diktatorskim režimom u povijesti Srbije koju predvodi najveći politički manipultor Aleksandar Vučić. Što imam što Vučić nema? Imam znanje, sposobnost da stvaram i zato danas predvodim najveću medijsku kompaniju na Balkanu”. Na kraju Rodić poručuje da će članovi njegove stranke biti “čuvari vlastite slobode i podsjećati svakog dana da je demokracija vlada naroda, od naroda i za narod. Uvijek na strani naroda! To je naš slogan. I nećemo odustati od tog cilja”.

Odgovor

Rodić bi mogao predstavljati ozbiljnog protivnika Vučiću, ali veliko je pitanje hoće li javnost prihvatiti medijskog mogula kao političku opoziciju - koje u Srbiji trenutačno nema što je za Rodića izuzetno povoljna situacija. No, bilo je više nego jasno da Vučić neće mirovati. Naime, Informer, koji se naziva “nezavisnim dnevnim novinama”, a riječ je o glasnogovornicima sadašnjeg predsjednika, odgovorio je istodobno, danas. Na naslovnici su Rodića proglasili: banditom, reketašem i suradnikom “hrvatske i šiptarske tajne službe” - to dvoje je apsolutno najteža optužba u Srbiji.

SPC ne želi Brnabić za premijerku

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će 11. lipnja otkriti ime novog premijera. Dobro upućeni beogradski Blic tvrdi da se krug kandidata sveo na troje: ministra vanjskih poslova Ivicu Dačića (ne stoji dobro, napadnut je zbog davanja poslova u diplomaciji lijepim ženama bez iskustva), gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića (Vojvođanin na čelu vlade bio bi dobra politička poruka) te ministricu uprave Anu Brnabić. No, njezino spolno opredjeljenje, ali i hrvatsko podrijetlo, silno smeta Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja i dalje vrši pritisak na Vučića da je ne imenuje. No, Dačić im je jučer odgovorio: “Neće popovi određivati tko će voditi vladu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:25