BRANKO RUŽIĆ

Srpski ministar prosvjete podnio ostavku!

"Da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovakvo nešto više nikada ne ponovi."

Branko Ružić

 Screenshot/

Branko Ružić, srbijanski ministar prosvjete, podnio je neopozivu ostavku predsjednici vlade Srbije Ani Brnabić, javlja Nova.rs.

U dopisu koji je poslao predsjednici vlade Ružić je još jednom "u neizrecivoj boli" izrazio najdublju sućut najmilijima stradalih i dodao: "Da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovakvo nešto više nikada ne ponovi."

Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene prilikom izražavanja sućuti neutješnim roditeljima stradale djece, nosit ću kao pečat na duši do kraja života, poručio je Ružić u pismu premijerki.

Inače, Ružić je na konferenciji za novinare nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koji je počinio učenik sedmog razreda K.K, za taj zločin okrivio, među ostalim, zapadne vrijednosti, a tragični trenutak iskoristio je za najgore politikanstvo i promicanje antizapadne politike.

“Kao što znate, i Srbija je, nažalost, dio svijeta u kojem se ovakve stvari događaju sve češće. Kancerogen, poguban utjecaj internetskih videoigara, tzv. zapadnih vrijednosti je evidentan, a svima nam je jasno da je potreban veliki zaokret, pooštravanje mjera, ali i sustavno iznalaženje rješenja da se tragedija, ne daj Bože, ne pretvori u društveno prihvatljiv način ponašanja, kao što je to nažalost slučaj u nekim zapadnim društvima“, rekao je Ružić.

Poručio je tada da se svi oni koji u ovom trenutku vide priliku "za političko lešinarenje trebaju pogledati u ogledalo, pustiti barem jedno pristojno razdoblje da se ovakva tragedija sagleda sa svih strana, da cijeli sustav pokaže je li potencijal za odgovor".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:55