ZEMLJA U ŠOKU

Srpski mladići ubijeni u Danskoj! Jednog uboli u srce, drugom prerezali vrat: ‘Sin mi je bio na 300 m od kuće...‘

Mladić porijeklom iz Crne Gore, uboden je u prsa, dok je njegovom prijatelju N.Š. (18) porijeklom iz okoline Čačka, prerezan vrat

Ilustracija, policija u Kopenhagenu

 Mathias Oegendal/Afp/Profime/Mathias Oegendal/afp/profime

Dvojica srpskih mladića ubijena su u ponedjeljak u Kopenhagenu kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića, pišu danski mediji.

Petar Stešević (17), mladić porijeklom iz Crne Gore, uboden je u prsa, dok je njegovom prijatelju N.Š. (18) porijeklom iz okoline Čačka, prerezan vrat, piše pak Kurir.rs.

Petrov otac, Nenad Stešević, za Kurir ispričao da ništa nije slutilo na ovakav zločin i da je Petrova majka samo nekoliko minuta prije ubojstva razgovarala sa sinom na telefonu.

- Sve se dogodilo 300 metara od naše kuće ovdje, on je navečer izašao s dva prijatelja, N.Š. i jednim mladićem iz Danske. Majka ga je zvala i rekao joj je samo da je krenuo kući, a bio je baš blizu. Kad se nije pojavio uskoro ona ga je ponovo pozvala, ali nije odgovarao. Onda je pozvala policija i rekla da se dogodilo najgore - kaže Petrov otac za Kurir.

- Petar je bio sin iz snova, anđeo. Gotovo svaki dan nam je govorio da nas voli, takav je on bio. Bio je moje dijete, najbolje su godine bile pred njim, a sad je mrtav, rekao je Nenad Stešević, koji se u Dansku preselio 1998. godine, za danski Extra Bladet.

Petar bi za tri mjeseca napunio 18 godina. Bio je sportaš, a s mladićem koji je bio s njim druži se čitav život - obojica su rođena ovdje u Danskoj, igrali su zajedno nogomet, košarku..., piše Kurir.

Iako poznaje mladića koji je ubijen s Petrom, Nenad iz poštovanja prema njegovoj obitelji nije želio da detaljnije pričati o zločinu.

- Istraga je još u toku i mi nismo sigurni što se točno dogodilo - kaže Nenad.

Prema pisanju danskih medija, navodi Kurir, njih dvojicu je napala grupa mladića koji nisu državljani te zemlje.

- Petar Stešević uboden je nožem u srce, N.Š.-u su napadači prerezali vrat, dok je Danac zadobio ubodne rane na nozi, prenijeli su tamošnji mediji.

Prema saznanjima Kurira, jedan od napadača ipak je bio poznat ubijenim mladićima, ali policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:27