MEĐUNARODNA AKCIJA

Srpski nogometaš i sin bivšeg izbornika ‘pao‘ u Amsterdamu sa 115 kilograma kokaina!

Sumnja se da je Dušan Petković bio član kriminalne organizacije koja je kokain iz Južne Amerike dopremala na europsko tržište

Uhićenje (Ilustracija)

 Profimedia/

Damjan Roganović i Dušan Petković, sin pokojnog jugoslavenskog nogometaša i trenera Ilije Petkovića, uhićeni su u Amsterdamu u Nizozemskoj zbog posjedovanja 115 kilograma kokaina, javlja Blic.

Roganović i Petković uhićeni su u sklopu međunarodne akcije Tužiteljstva za organizirani kriminal Republike Srbije, Sigurnosno-obavještajne agencije RS, Ministarstva unutarnjih poslova RS, belgijskih javnih tužitelja, nizozemskih javnih tužitelja, Europola i Eurojusta.

Pored Roganovića i Petkovića, u spomenutoj je akciji uhićeno još šest osoba, a zaplijenjeno im je 115 kilograma kokaina.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal Republike Srbije vodilo je akciju. Blic navodi da se za preostalim članovima organizirane kriminalne organizacije još uvijek traga.

image

Srpsko je tužiteljstvo navelo da je zaplijenjeni kokain u konačnici trebao biti dostavljen u London

MARVIN RECINOS/AFP

Uhićene se tereti za udruživanje s ciljem počinjena kaznenih djela te neovlaštenu proizvodnju i distribuciju teških droga.

Sumnja se da su pripadnici ove organizirane kriminalne organizacije organizirali transport kokaina iz Južne Amerike u nizozemsku luku Rotterdam te potom prebacivanje droge do belgijskog grada Arlona. Droga im je zaplijenjena upravo u Arlonu.

Koristeći tvrtku za preprodaju betonskih ploča, spomenuta kriminalna organizacija koju čine "Vračarac“ N. V., pripadnik tzv. kavačkog klana D. R., V. V., S. K., S. Ð., F. L. A., L. K., K. R., I. G,, J. V. i Ð. S. D. prvo je od jedne luksemburške tvrtke kupovala betonske ploče pa ih je zatim zamijenila onima koje su napravljene u Arlonu, a koje su im služile za skrivanje paketa s kokainom.

Prilikom intervencije belgijske policije, ukupno su pronađene 22 betonske ploče. U svakoj od njih bila su po tri paketa kokaina teška 1120 grama. Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mjesta pronađe je još 37 paketa kokaina. Ukupno su u Arlonu pronađena 103 paketa kokaina teška 115 kilograma.

Srpsko je tužiteljstvo navelo da je spomenuti kokain u konačnici trebao biti dostavljen u London, a tamo je trebao stići preko Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:04