KAŽU DA IMAJU FOTKE

SRPSKI OBAVJEŠTAJCI UVJERENI 'Napad na Vučića u Srebrenici organizirao je najbliži suradnik Bakira Izetbegovića'

 AFP, Getty Images

Srpske obavještajne službe za glavnog organizatora napada na premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici proglasile su izvjesnog Asima S., visokog dužnosnika vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije, doznaje beogradski Blic .

Prema informacijama srpskih obavještajaca, Asim je suradnik bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića, a za potrebu incidenta u Srebrenici navodno je okupio skupinu kriminalaca bliskih Naseru Oriću, nekadašnjem zapovjedniku obrane Srebrenice kojega Beograd traži zbog navodnih ratnih zločina nad Srbima.

Srpski obavještajci navodno imaju i fotografije iz Srebrenice koje pokazuju da je Asim S. izravno sudjelovao u napadu na premijera Vučića. Na jednoj od njih se navodno čak vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i s beretkom na glavi, baca kamen na Vučićevu delegaciju.

Kako piše Blic , Asim S. je u stranci SDA zadužen za “povjerljive poslove”, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem.

S obzirom na političke konotacije koje prate kamenovanje Vučića u Srebrenici, teze srpskih obavještajaca ipak valja uzimati s rezervom. U SDA zasad nisu komentirali optužbe iz Beograda, a sam Bakir Izetbegović je nekoliko sati nakon incidenta u Srebrenici izjavio da se osjeća osramoćenim zbog tog nemilog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:40