‘TO JE SVE ŠTO MOGU‘

Srpski vrh na nogama nakon prizora iz Kaštela, oglasio se i Vučić: ‘Spaljivali su oni kuće i crkve...‘

Krnju su predstavljali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski Vladimir Putin
 Andrej Isakovic/Afp

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić osudio je u srijedu paljenje lutke s likom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na karnevalu u Kaštel Starome i uputio prosvjednu notu Veleposlanstvu RH u Beogradu, priopćeno je iz Dačićeva ureda.

"Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. veljače 2024. godine, tijekom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj", naveo je Dačić.

Prema njegovoj ocjeni, spaljivanje lutke s likom predsjednika Srbije predstavlja "apsolutno neprihvatljiv čin", koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredjeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne suradnje dviju država.

"Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusjedskih odnosa, miru i stabilnosti u regiji, i direktno i ozbiljno narušava odnose dviju zemalja", poručio je Dačić.

Kako su jučer prenijeli neki mediji, u utorak je završila 211. Međunarodna krnjevalska povorka u Kaštel Starome, a Kaštelani su i ove godine na kraju manifestacije zapalili Krnju.

Krnju su predstavljali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i ruski Vladimir Putin, koji su bili prikazani poput Don Quijota i Sancha Panze na magarcima te su njihove lutke na kraju završile u plamenu.

O samom se incidentu oglasio i Vučić za srpski Blic.

Vučić kaže da ‘kada znamo da su spaljivali kuće i crkvu, šta fali da pale lutku‘.

- Kod njih je tradicionalno da spaljuju, sve što mogu spaljivati su lutke - istaknuo je Vučić, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:55