U MJESTU VRBICI

Srušeno spomen obilježje HVO-u kod Žepča: ‘Osuđujemo ovaj vandalski čin‘

Kod Žepča, najvjerojatnije automobilom, srušena je spomen ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskoga vijeća obrane

Srušena spomen ploča nedaleko Žepča

 Facebook/Screenshot

Braniteljske udruge zatražile su u ponedjeljak pronalaženje počinitelja koji je tijekom protekle noći potpuno uništio spomen obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane nedaleko Žepča u središnjem dijelu BiH.

U mjestu Vrbici kod Žepča, najvjerojatnije automobilom, srušena je spomen ploča pripadnicima 111. XP brigade Hrvatskoga vijeća obrane. Spomenik na kojemu su bila ispisana imena poginulih branitelja podignut je 2018. godine uz prometnicu koja povezuje općine Žepče i Zavidoviće, mjesto u kojemu je u više navrata bilo zabilježeno uništavanje hrvatskoga grba i braniteljskih spomen ploča.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Žepča zatražile su od policije što žurnije rasvjetljivanje ovog posljednjeg incidenta, ali i uklanjanja zastave hrvatskog naroda s prostora u kojemu je smještena spomen soba poginulim pripadnicima HVO-a žepačkog kraja .

“Udruge HVO Žepče i Zeničko- dobojske županije najoštrije osuđuju ovaj vandalski čin te zahtijevaju da počinitelji ovoga nedjela budu privedeni pravdi i procesuirani”, naveli su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:33