ODVRATNA IZJAVA

'ŠTA NAS BRIGA ŠTO ON MISLI, IONAKO ĆE USKORO UMRIJETI...' Procurio skandalozan komentar iz Bijele kuće, supruga američkog heroja ne može doći k sebi

 
 Profimedia

Dužnosnica Bijele kuća narugala se zdravstvenom stanju poznatog američkog republikanskog senatora Johna McCaina, koji ima tumor na mozgu, izjavivši kako njegovo protivljenje kandidatkinji Donalda Trumpa za ravnateljicu središnje američke obavještajne agencije (CIA) "nije važno jer on ionako umire", javlja Reuters.

Kelly Sadler, posebna asistentica glasnogovornice Bijele kuće, izjavila je to na sastanku koji se održao iza zatvorenih vrata, a na kojem je bilo dvadesetak njenih suradnika. Na ovu je vijest ubrzo stigla i reakcija McCainove supruge, Cindy, koja je na Twitteru napisala: "Podsjećam vas da moj suprug ima obitelj, sedmero djece i petero unučadi".

81-godišnji John McCain često kritizira Trumpove poteze. Lani su mu dijagnosticirali agresivni oblik tumora na mozgu. Trenutno je na kućnoj njezi u svom domu u Arizoni, a u Senatu se ne pojavljuje već mjesecima.

Washington Post javlja kako Bijela kuća nije demantirala izvještaje o skandaloznim izjavama svoje dužnosnice. "Poštujemo sve što je senator McCain napravio za našu zemlju. Molimo se za njega i njegovu obitelj u ovim teškim trenucima", stoji u priopćenju Bijele kuće.

John McCain izjavio je ovog tjedna da bi Senat trebao odbiti kandidatkinju američkog predsjednika Donalda Trumpa za ravnateljicu CIA-e Ginu Haspel. McCain, koji je bio mučen kao ratni zarobljenik u Vijetnamu, rekao je da Gina Haspel, koja je svjedočila u srijedu pred senatskim obavještajnim odborom, nije odagnala njegovu zabrinutost glede okrutnog programa ispitivanja osumnjičenih za terorizam nakon terorističkih napada na SAD 9. rujna 2001.

"Smatram da bi Senat trebao izvršiti svoju dužnost savjetovanja i suglasnosti i odbiti ovu kandidaturu", rekao je McCain. Haspel je zajamčila u srijedu u Kongresu da se CIA više neće služiti tehnikama prisilnog ispitivanja uvedenima nakon 11. rujna, a koje se smatraju mučenjem, pa čak ni ako to naredi predsjednik.

Haspel (61), je provela 33 godine u agenciji kojoj je sjedište u Langleyu u Virginiji i trebala bi postati prva žena na čelu te agencije. Njezino imenovanje potaknulo je polemiku jer je barem u jednom dijelu 2002. godine upravljala tajnim zatvorom CIA-e na Tajlandu, gdje su zatvorenici osumnjičeni za pripadnost al-Kaide bili često mučeni.

"Bezrezervno vam jamčim da pod mojim vodstvom CIA neće ponovo primjenjivati program ispitivanja i zatočenja pod pritiskom", rekla je Haspel pred senatskim povjerenstvom koje treba potvrditi njezinu kandidaturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:17