STRAH OD NARODA

Staljinističke metode u centru Moskve: ‘Pogledajte što rade ljudima koji se drznu položiti cvijeće za stradale...‘

"Pokazuje se da jedna osoba koja govori istinu ili počini herojski čin može srušiti carstvo koje je sagrađeno na lažima", napisao je jedan Twitter korisnik
 Screenshot. Twitter

Režim u Moskvi sve više pokazuje strah od mogućih naznaka da bi se javno mnijenje moglo okrenuti protiv tzv. ‘specijalne operacije‘ koju Putinova vojska provodi u Ukrajini.

U snimci objavljenoj na Twitteru može se vidjeti policijski kombi pored kipa posvećenog ukrajinskoj književnici Lesji Ukrajinki u Moskvi. Policija je parkirala kombi kojim odvode u pritvor one koji tamo polažu cvijeće u počast žrtvama ruskog napada na stambenu zgradu u ukrajinskom gradu Dnjipru.

Kyivpost doznaje da su četiri osobe privedene nakon što su na spomenutoj lokaciji postavili cvijeće i dječje igračke u čast poginulih. Tamo su postavili i fotografiju uništene zgrade u Dnjipru.

U subotu je u gradu Dnjipru na istoku Ukrajine ruskim projektilom razorena stambena zgrada, a poginulo je više desetaka ljudi, a među njima i dvoje djece. Ranjeni su deseci ljudi.

U objavi na Twitteru kaže se i kako ovo dokazuje koliko je očajan Putinov režim, te da ovo pokazuje znak slabosti.

Jedan korisnik Twittera je ispod objave komentirao: "Pogledajte što rade ljudima koji, nevjerojatno je da ih zatvaraju samo jer su negdje položili cvijeće. Pokazuje se da jedna osoba koja govori istinu ili počini herojski čin može srušiti carstvo koje je sagrađeno na lažima."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 02:39