HOROR U PEKINGU

Stanarinu su plaćali 1200 eura pa shvatili da ne dolaze računi za vodu: Jedan dan počeli su kašljati, opadala im je kosa...

Tan je šest mjeseci nakon useljenja shvatio da tijekom tog perioda nije platio niti jedan račun za vodu, a da mu ona nije isključena

Tvrtka koja je paru iznajmila stan rekla je da je mogao birati hoće li koristiti vodu za piće ili vodu iz obližnjeg bunara

 croftsphoto/Alamy/Profimedia

Gospodin Tan i njegova djevojka razboljeli su se ubrzo nakon što su se u svibnju 2023. uselili u unajmljeni stan u Pekingu. Tanu je navodno počela ispadati kosa, a po tijelu su mu izbile akne. Njegova neimenovana djevojka navodno je počela kašljati, a u prsima je počela osjećati nelagodu, piše Daily Mail.

Tan je šest mjeseci nakon useljenja shvatio da tijekom tog perioda nije platio niti jedan račun za vodu, a da mu ona nije isključena. Tvrtka koja im je iznajmila stan ustvrdila je da je bunar na koji je on spojen prošao ispitivanje kvalitete.

Kada je Tan pogledao mjerače protoka vode koji su pričvršćeni na slavine u stanu, uvidio je da se stanje na njima ne mijenja kada pušta vodu. Međutim, kada je Tan pogledao sivi mjerač protoka vode, uočio je da se stanje koje on prikazuje mijenja kada iz slavina izlazi voda.

Tan i njegova djevojka pozvali su vodoinstalatere koji su otkrili da je jednom dodatnom cijevi njihov toalet povezan sa slavinama. Paru je navodno pozlilo kada je shvatio da je šest mjeseci pio vodu iz WC-a, njome se tuširao te je koristio za pripremu hrane.

Vodoinstalateri su popravili kvar, a Tan se odmah požalio tvrtki koja je njegovoj djevojci i njemu iznajmila stan. Tan je otkrio da im je mjesečna stanarina iznosila 10 tisuća kineskih yuana, što je otprilike 1285 eura.

Tvrtka koja je paru iznajmila stan rekla je da je mogao birati hoće li koristiti vodu za piće ili vodu iz obližnjeg bunara. Tan i njegova djevojka trebali su sami podesiti ventile i odlučiti koju će vodu koristiti. Njih dvoje, međutim, tvrde da im to nije rečeno prije useljenja. Tvrtka tvrdi i da je bunar u ožujku, dva mjeseca prije nego što je par uselio u stan, proglašen ispravnim.

Međutim, voda iz toga bunara trebala se koristiti samo čišćenje toaleta, zalijevanje cvijeća i slične poslove.

Gospodin Tan rekao je da traju pregovori između njega i tvrtke koja je njemu i njegovoj djevojci iznajmila oko naknade štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:22