OBOLJELI PREMIJER

Stanje luksemburškog premijera Bettela zbog covida-19 ozbiljno, ali stabilno

Liječničko osoblje koje brine o premijeru zaključilo je da je hospitalizacija i dalje potrebna te će ostati na promatranju par dana
Xavier Bettel
 Olivier Matthys/AFP

Luksemburški premijer Xavier Bettel u ozbiljnom je, ali stabilnom stanju nakon što je obolio od covida-19 te će i dalje ostati u bolnici, priopćila je u ponedjeljak vlada.

Bettel je u nedjelju primljen u bolnicu na 24 sata na promatranje "iz opreza", tjedan dana nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus, a isti dan mu je utvrđena nedovoljna zasićenost kisikom.

Xavier Bettel (48) počeo je 27. lipnja desetodnevno razdoblje izolacije, manje od 48 sati nakon europskog samita u Bruxellesu gdje je susreo druge europske čelnike.

Tada je imao samo lakše simptome poput povišene tjelesne temperature i glavobolje. Nijedan se sudionik samita nije smatrao njegovim bliskim kontaktom budući da su bile poštivane sve epidemiološke mjere, objavila je tada luksemburška vlada.

"Trenutno zdravstveno stanje premijera je ozbiljno, ali stabilno. Stoga je liječničko osoblje koje brine o premijeru zaključilo da je hospitalizacija i dalje potrebna te će ostati na promatranju dva do četiri dana", stoji u službenom priopćenju.

Bettel će, dodaje, nastaviti koordinirati poslove vlade te će dužnosti obnašati na daljinu.

Xavier Bettel je dobio prvu dozu cjepiva AstraZenece 6 svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:25