INCIDENT U GRČKOJ

Stari pravoslavni svećenik vikao na Papu pa pao na pod dok ga je policija odvodila: ‘Ti si heretik!‘

Svjedoci su rekli da je uznemireni svećenik vikao dovoljno glasno da ga Papa čuje
 Angelos Tzortzinis/Afp/Profi

Prilikom današnjeg ulaska pape Franje u pravoslavnu arhiepiskopiju u Ateni dogodio se mali incident. Naime, stariji grčki pravoslavni svećenik povikao mu je 'Papa, ti si heretik', podsjećajući na nepovjerenje između dvaju crkava.

Na snimci se vidi kako muškarac s crnim šeširom i dugom bijelom bradom odjeven u crni ogrtač uznemireno viče na grčkom i otima se policiji koja ga odvodi.

image
Angelos Tzortzinis/Afp/Profimedia
image
Angelos Tzortzinis/Afp/Profimedia

Svjedoci su rekli da je vikao dovoljno glasno da ga Papa čuje. Dok su ga odvodili stari svećenik je pao na pod, a policajci su ga podigli.

Podsjetimo, papa Franjo je u subotu stigao u trodnevni posjet Grčkoj, a grkokatolici se nadaju da će time približiti istočnu i zapadnu crkvu.

U svom obraćanju poglavaru Grčke pravoslavne Crkve Jeronimu II. Papa je u ime Rimokatoličke crkve zamolio za oprost zbog povijesnih nepravdi koje su dovele do raspada crkve.

image

Papa Franjo je u subotu stigao u Grčku u trodnevni posjet

Eurokinissi/Zuma Press/Profimedia

- Svjetske brige su nas otrovale, korov sumnje povećao je našu udaljenost i prestali smo njegovati zajedništvo. Osjećam potrebu iznova tražiti oproštenje Boga i naše braće i sestara za pogreške koje su počinili mnogi katolici - rekao je Papa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2024 11:05