‘SPECIJALNA OPERACIJA‘

Steven Seagal dotaknuo je novo dno: Pogledajte kakvu mu je ulogu namijenio Putin...

Tvrdi je da 99% informacija o onome što se događa u Ukrajini dolazi iz stranih medija koji nikad nisu ni posjetili tu državu

Steven Seagal

 Lions Gatecollecti/Everett/Profimedia/Lions Gatecollecti/everett/profimedia

Američki glumac i redatelj Steven Seagal (70) na konferenciji za novinare u Samari navodno je progovorio o radu na dokumentarnom filmu koji će prikazivati događaje "specijalne vojne operacije" u Ukrajini. Hollywoodska zvijezda planira dokazati da Rusija nije napala Ukrajinu, kako o tome pišu druge zemlje, već se samo bori protiv nacizma.

- Trenutno je u nastanku dokumentarni film o događajima u Ukrajini. Mislim da je bitno pokazati svijetu cijelu istinu i što se tamo stvarno dogodilo. Slično se dogodilo i drugim zemljama među kojima su i predstavnici NATO-a i SAD-a. To nije okupacija kako se govori, rekao je Seagal na konferenciji za novinare.

Seagal tvrdi da je posjetio žarišta u području specijalnih operacija gdje se susreo s velikim brojem ruskih vojnika, a navodno je razgovarao i s ukrajinskim vojnicima.Tvrdi je da 99% informacija o onome što se događa u Ukrajini dolazi iz stranih medija koji nikad nisu ni posjetili tu državu te smatra da glavnina tih lažnih informacija dolazi iz centara smještenih u SAD-u zbog čega svijet ne zna što je istinito.

Prije 9 mjeseci Denis Pušilin, vođa dijela regije Donjeck pod kontrolom Moskve, najavio je Seagalov film o zbivanjima u Donbasu i na teritoriju republike. Čelnik DPR-a poželio mu je puno sreće jer smatra da promjena stava publike prema ovom ratu nije lak zadatak, a potvrdio je i Seagalove razgovore s ratnim zarobljenicima u centru Jelenovka.

Jedan od ruskih službenih propagandnih razloga za pokretanje invazije bila je želja da se "denacificira" Ukrajina zbog čega je Seagal ostao u šoku što Ukrajinci s kojima je razgovarao vjeruju da u Ukrajini nema nacista.

Tiskovna služba Liberalno-demokratske stranke Rusije (LDPR) ranije je priopćila da je Seagal posjetio Donbas zajedno s čelnikom stranke Leonidom Sluckim, koji je ujedno i predsjednik međunarodnog odbora ruske Državne dume (donji dom parlamenta).

Steven Seagal bio je zvijezda američkih akcijskih filmova 1980-ih i 1990-ih godina. Dok mu je karijera bila na zalasku, polako se približavao autoritarnim čelnicima među kojima se našao i onaj kremaljski. Vladimir Putin 2016. godine uručio mu je rusku putovnicu iako je zadržao američko državljanstvo. Nakon dobivanja državljanstva, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju zbog eskalacije nemira u istočnoj Ukrajini.

2018. godine imenovan je specijalnim izaslanikom za poboljšanje veza sa SAD-om i Japanom. Rusko ministarstvo vanjskih poslova tad je izvijestilo je da će Seagalov zadatak biti ‘olakšavanje odnosa između Rusije i Sjedinjenih Država na humanitarnom području, uključujući suradnju u kulturi, umjetnosti i razmjeni mladih’.

U nacionalističku stranku učlanio se 2021. godine, a krajem veljače 2023. godine ruski predsjednik uručio mu je orden prijateljstva za velik doprinos razvoju međunarodne kulture i humanitarne suradnje kako stoji u dokumentu objavljenom na službenoj mrežnoj stranici ruske vlade.

U listopadu prošle godine, za Putinov 70. rođendan, Seagal je snimio video s porukom potpore ruskom predsjedniku, kojeg je nazvao "jednim od najvećih svjetskih državnika".

- Iskreno se nadam i molim se da dobije potporu, ljubav i poštovanje koji mu trebaju. I da se sve sadašnje nevolje uskoro završe, da živimo u svijetu u kojemu će vladati mir, poručio je Seagal u jednoj od ranijih snimaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:14