PREDSJEDNIK NA METI

Stigao japanski premijer, Biden se opet pogubio: ‘Čudno hoda, ali posebno pogledajte kako izgleda...‘

Korisnici na društvenim mrežama primijetili su kako je Biden gledao uokolo s “praznim” izrazom lica

Japanski premijer Fumio Kishida (lijevo) i američki predsjednik Joe Biden (desno) tijekom press konferencije u Bijeloj kući

 

 Saul Loeb/Afp

Američki predsjednik Joe Biden ponovno je privukao pažnju kritičara svojim ponašanjem, koji smatraju da je izgledao “omamljeno, zbunjeno i dezorijentirano” tijekom posjeta japanskog premijera Fumia Kishide u srijedu, prenosi New York Post.

Tijekom događaja u Bijeloj kući, Biden (81) i Kishida (66) prvo su se pozdravili i rukovali s članovima američkog i japanskog izaslanstva, a zatim se popeli na pozornicu uz nacionalne himne obje zemlje i smotru počasne garde američke vojske.

Prije smotre, Bidena i Kishidu pozdravio je vojni pomoćnik. Predsjednik je počeo podizati desnu ruku kako bi uzvratio pozdrav, a zatim ju spustio dok ih je pomoćnik usmjeravao gdje da stanu.

Korisnici na društvenim mrežama primijetili su kako je Biden gledao uokolo s “praznim” izrazom lica, prije nego što je stavio svoje prepoznatljive sunčane naočale i hodao ukočeno, s koracima koje opisuju kao “nesigurne”.

- Zašto Joe Biden izgleda tako izgubljeno i zbunjeno? Kakva je sramota ovaj čovjek, doslovno ga moraju voditi na uzici da se ne izgubi - neki su od komentara.

Na kraju ceremonije, Biden i Kishida su se vratili za govornicu. Američki predsjednik je vezu između Washingtona i Tokija proglasio "jačom i učinkovitijom nego ikad prije u povijesti" i zahvalio se na poklonu od 3 tisuće stabala trešanja koje su postale simbol Washingtona.

Ukratko je komentirao sukob zemalja tijekom Drugog svjetskog rata, govoreći da su sada napravili daleko bolji izbor i postali najbliži prijatelji umjesto vječni neprijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:23