AKTIVNI SLUČAJEVI

Stigla nova korona-karta: Hrvatska ostala tamnocrvena, stanje se pogoršalo i u drugim zemljama

ECDC objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU-a svakog četvrtka.

Najnovija karta ECDC-a

 Ecdc

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak novu kartu prema kojoj je Hrvatska ostala cijela tamnocrvena, a poboljšanja epidemiološke situacije nema ni u drugim zemljama EU-a.

Susjedna Slovenija već je tjednima tamnocrvena i iz dana u dana potvrđuje sve više zaraženih.

Baltičke zemlje, Irska, Rumunjska i Bugarska ostale su tamnocrvene, Njemačka i Poljska su uglavnom u crvenom s dijelovima u tamnocrvenom, a epidemiološka situacija pogoršala se u Austriji, Češkoj i Slovačkoj.

Francuska i Portugal su potpuno narančasti, dok je epidemiološka situacija najpovoljnija u Italiji koja ima i zelenih dijelova.

Skandinavske zemlje su u crvenom, a Švedska koja je prošli tjedan bila potpuno narančasta, sada je gotovo potpuno crvena i narančast joj je ostao tek središnji dio.

image

Najnovija karta ECDC-a

Ecdc

ECDC objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU-a svakog četvrtka.

Crvena boja znači da je broj aktivnih slučajeva u posljednja dva tjedna između 75-200, a udio pozitivnih testova na COVID-19 četiri posto ili više te da je ukupan broj slučajeva u 14 dana veći od 200, ali manji od 500.

Tamnocrveni su oni koji u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojevi se prate u odnosu na 100.000 stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 03:22