‘NESHVATLJIVI POPRAVCI‘

Stjuardesa koja je bila u avionu s Prigožinom prije leta se povjerila obitelji: ‘Nešto je čudno...‘

Telegram kanal "VChK-OGPU" navodi da je Raspopova rodbini rekla da se sa zrakoplovom prije njegova posljednjeg leta "manipuliralo na čudan način"

Kristina Raspopova

 /Profimedia

Kristina Raspopova, 39-godišnja stjuardesa i članica posade zrakoplova Embraer Legacy 600 koji je pao u Tverskoj oblasti u Rusiji, a u kojem su bili šef plaćeničke vojske Wagner Jevgenij Prigožin, zapovjednik u Wagneru Dmitrij Utkin i još nekoliko članova privatne vojske, svojoj je obitelji nekoliko sati prije polijetanja rekla da je zrakoplov "popravljen" te da je došlo do odgode leta, piše Daily Star.

Prema tvrdnjama kanala "VChK-OGPU" na komunikacijskoj platformi Telegram, Raspopova je rodbini rekla da je prije polijetanja došlo do odgode te da zrakoplov nije poletio kad je trebao.

Stjuardesa je nagovijestila da je zrakoplov "popravljen" prije leta. Telegram kanal "VChK-OGPU" navodi da je Raspopova rodbini rekla da se sa zrakoplovom prije njegova posljednjeg leta "manipuliralo na čudan način" te da su popravci koji su izvršeni bili "neshvatljivi".

Raspopova je posljednji puta fotografirana u kafiću u jednom od moskovskih aerodroma.

image

Fotografija Kristine Raspopove prije leta

east2west news/WillWest News/Profimedia

Njezin brat, inače zamjenik tužitelja u Čeljabinskoj oblasti, rekao je Telegram kanalu "VChK-OGPU" da mu je ova rekla da je u Moskvu stigla dva dana prije leta te da čeka povratak u Sankt-Peterburg. Rečeno joj je da može birati hoće li u Sankt-Peterburg ići u srijedu ili u četvrtak, piše The Messenger.

image

Kristina Raspopova u zrakoplovu Jevgenija Prigožina

east2west news/WillWest News/Profimedia

"Zrakoplov je bio na hitnom popravku. Čekali su let. Neki popravak je bio u pitanju, ništa posebno. Došli su do zrakoplova i bili su spremni za polazak. Sve je bilo u redu. Djelovalo je kao da je tamo bila neko vrijeme, da je najmanje par dana čekala na let. Rekla je da je destinacija u Rusiji. Čekali su da ih pozovu", rekao je jedan stjuardesin rođak.

"Što se tiče popravka, rekla je da se ili radilo o održavanju ili popravku. Čekali su naredbu za polazak", dodao je rođak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 09:09