NIZOZEMSKA

STJUARDESA NISKOBUDŽETNE AVIOKOMPANIJE U CENTRU SKANDALA ZBOG KOJEGA ĆE REAGIRATI I SUD U HAAGU Prevareni muž objavio njezin tajni dnevnik

 Edgar Su / REUTERS

Nizozemsku potresa seks skandal nakon što je otkriven dnevnik jedne udane stjuardese u kojem je opisivala sve o svojim seksualnim pothvatima s kolegama. Slučaj se sad nalazi na sudu jer je njezin suprug, koji je i otkrio dnevnik, sve zapise dao medijima s namjerom da dobiju šire čitateljstvo.

46-godišnjakinja vodila je intiman virtualni dnevnik o seksu s kolegama, djelatnicima nizozemske niskobudžetne kompanije Transavia koja je u vlasništvu giganta Air France-KLM. Međutim, tajnu neimenovane majke četvero djece otkrio je upravo suprug koji je, izbezumljen i slomljen zbog svega što je pročitao, odmah kontaktirao nizozemske medije.

Dnevnik navodno sadrži sočne detalje o seksualnim aktivnostima u zrakoplovu, tijekom presjedanja i u hotelima.

Suprugova inicijalna ideja bila je objaviti svaki detalj grozne prevare, no kad su se novinari obratili zrakoplovnoj kompaniji za komentar, tvrtka je brzo poduzela sve korake i obratila se sudu u pokušaju da zabrani objavu dnevnika. Suci u Haagu donose odluku 24. listopada.

Čini se da je zahtjev za zabranu objave dnevnika podnijela sama stjuardesa, ali uz podršku tvrtke. Odvjetnici kompanije poduzet će pravne korake i protiv njezinog muža, piše Daily Mail.

Lokalni mediji pišu da nije ugrožena samo njezina reputacija, već reputacija brojnih zaposlenika kompanije od kojih je velik dio u braku. Nizozemska je tvrtka uputila zaposlene da ne daju nikakve izjave medijima.

Glasnogovornica Transavije je rekla: ‘Sve shvaćamo vrlo ozbiljno. Interna je istraga pokazala da sigurnost putnika nikad nije bila u pitanju. Važna nam je briga za zaposlenike. Sa svima smo razgovarali, ali zasad nećemo komentirati slučaj.’’

Najveći nizozemski dnevnik, Telegraaf, koji je prvi i objavio vijest o skandalu, navodno je dobio na uvid interne mailove između Transavije i inspekcije. Iz njih se navodno vidi da vlasti nisu zainteresirane komentirati slučaj te ga nazivaju internim problemom Transavije. Novine ističu da ljudi upleteni u cijeli događaj tvrde da se radi o velikom zataškavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:26