VIRALNA FOTOGRAFIJA

Što se događa s Trumpom? Na rukama mu se pojavile čudne crvene mrlje, evo što bi mogao biti uzrok

‘Osip na rukama može biti uzrokovan raznim čimbenicima, u rasponu od infekcija preko upalnih stanja do vanjske izloženosti‘
 Charly Triballeau/Afp

Nakon što je objavljena fotografija Donalda Trumpa dok je izlazio iz Trump Towera, mnogi su se zapitali kakve su to crvene mrlje na njegovim dlanovima, piše Newsweek.

Slika je snimljena dok je Trump odlazio na drugo suđenje za klevetu na Manhattanu koje je pokrenula E. Jean Carroll.

Ovo novo suđenje, koje bi trebalo završiti do kraja tjedna, slijedi građansku parnicu koja je završila prošlog svibnja kad je porota proglasila bivšeg predsjednika odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetanje Carroll. Trump, bivši predsjednik koji se nada da će ponovno dobiti nominaciju svoje stranke, zanijekao je seksualno zlostavljanje Carroll u robnoj kući Bergdorf Goodman 1990-ih u New Yorku. Ona traži 10 milijuna dolara odštete, nakon što joj je lani dodijeljeno 5 milijuna dolara.

Kao što se već i ranije događalo, ljudi na društvenim mrežama brzo su krenuli u spekulacije o tome što je uzrokovalo mrlje na Trumpovim rukama. Neki su rekli da u pitanju možda herpes ili da je možda nedavno pao.

image
Charly Triballeau/Afp

Iako je teško dijagnosticirati stanje kože na temelju samo jedne fotografije, dr. Joshua Zeichner, izvanredni profesor dermatologije u bolnici Mount Sinai u New Yorku, rekao je za Business Insider da Trump vjerojatno ima osip - koji može imati različite uzroke.

‘Osip na rukama može biti uzrokovan raznim čimbenicima, u rasponu od infekcija preko upalnih stanja do vanjske izloženosti‘, rekao je Zeichner i nabrojao o čemu bi se moglo raditi.

Mogućnost 1: Ruke su mu previše suhe

Zeichner je rekao da su najčešći uzroci osipa na rukama suhoća i pretjerano pranje. S obzirom da je Trump samoproglašeni ‘germofob‘, teorija o pretjeranom pranju ruku mogla bi biti točna. Niske temperature također mogu dovesti do suhe kože, što je češće zimi.

Mogućnost 2: Žuljevi od igranja golfa

Druga mogućnost su mjehurići, za koje je Zeichner rekao da bi mogli biti uzrokovani ‘trenjem od aktivnosti poput golfa, dizanja utega ili bejzbola‘. Budući da je Trump obožava igrati golf, ovo je također vjerojatan scenarij.

Mogućnost 3: Po rukama je prolio sok od limete

Zeichner je rekao da ‘čak i izlaganje soku limete na jakoj sunčevoj svjetlosti može izazvati kemijsku opeklinu kože‘, inače poznatu kao ‘opeklina od margarite‘. Iako Trump ne pije alkohol, bezalkoholni koktel s citrusima mogao bi uzrokovati mrlje.

Mogućnost 4: Ništa od navedenog

Kao što je Zeichner istaknuo, osip na rukama može uzrokovati mnogo stvari, uključujući nešto tako bezazleno kao što su ugrizi kukaca. Osim ako bivši predsjednik sâm ne kaže što je uzrokovalo mrlje, možda nikada nećemo doznati.

image
Charly Triballeau/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:10