‘IZGLEDAO JE LOŠE‘

Što se događa u Minsku? Lukašenka nema danima, šire se glasine, jedan medij tvrdi: ‘Prebačen je u elitnu kliniku...‘

Prema oporbenom portalu Euroradio, Lukašenko (68) je u subotu prebačen u elitnu kliniku u Minsku

Aleksander Lukašenko u Moskvi na Dan pobjede 9. svibnja, ujedno i zadnji put kada je viđen u javnosti

 Gavriil Grigorov/kremlin Pool// Gavriil Grigorov/kremlin Pool/

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, koji od utorka nije viđen u javnosti, nije se u nedjelju pojavio na svečanosti u Minsku, potaknuvši nagađanja da je ozbiljno bolestan.

Državna novinska agencija BelTA prenijela je da je premijer Roman Golovčenko pročitao Lukašenkovu poruku na godišnjoj ceremoniji na kojoj dvoje mladih polaže zakletvu pred zastavom bivšeg Sovjetskog Saveza.

Agencija nije navela razlog Lukašenkove odsutnosti, pet dana nakon što je bio u Moskvi na proslavi pobjede Sovjetskog Saveza nad Njemačkom u Drugom svjetskom ratu. No, i tada je izgledao loše i nije ostao do kraja.

Lukašenko također nije govorio na sličnoj svečanosti u Minsku, prvi put u svojoj dugogodišnjoj vladavini. Tada je posljednji put viđen u javnosti.

Prema oporbenom portalu Euroradio, Lukašenko (68) je u subotu prebačen u elitnu kliniku u Minsku.

Ruski list Kommersant također je pisao o njegovu zdravlju, pozivajući se na bjeloruske oporbene medije. Ruski mediji rijetko pišu o zdravlju ruskih ili čelnika savezničkih zemalja.

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Sergej Aleinik bi u ponedjeljak trebao stići u trodnevni posjet Moskvi, objavilo je prošli tjedan rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:29