BIZARNA NESREĆA U BIH

Što se ovdje dogodilo?! Spustila se rampa, ona je panično izjurila i ostavila auto na tračnicama: Uslijedio je krš i lom!

Na videozapisu se vidi kako vozačica trči do prvog automobila i nešto govori vozaču

Nesreća u Prijedoru

 /Facebook

Bizarna i po život opasna nesreća dogodila se prije tri dana na pružnom prijelazu u Prijedoru. Naime, nesavjesni vozač je prešao preko pruge unatoč znaku stop i signalizaciji koja pokazuje da se približava vlak. No, nakon što se spustila rampa, automobil je stražnjim dijelom ostao na šinama, a vozačica je izašla iz automobila, i to poprilično zbunjena. Nedugo potom, nailazi vlak koji udara u automobil.

Iz Željeznica Republike Srpke, koje su podijelile snimku, ističu da je ovaj događaj izazvan nepažnjom vozača te da je mogao izazvati katastrofalne posljedice. Srećom, nije bilo ozlijeđenih, prenose Nezavisne novine.

Na videozapisu se vidi kako vozačica trči do prvog automobila i nešto govori vozaču, no ubrzo nastavlja dalje, ostavljajući svoj automobil na prijelazu. Što se točno dogodilo, nije poznato.

- Ponovno smo svjedočili da niti najsuvremenije osiguran pružni prijelaz, ne može spriječiti nesreće, ako ne postoji odgovornost i savijest svakog sudionika prometa. Željeznice Republike Srpske iznova apeliraju na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, te se obavezno zaustave ispred pružnog prijelaza i nastave vožnju nakon prolaska vlaka, navode iz ŽRS.

Ističu da prometni znak STOP mora biti dovoljan za vozače da se zaustave prilikom nailaska na pružni prijelaz.

- Vlak uvijek ima prednost, ističu u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:13