MISTERIOZNI OBJEKT

Što se stvarno dogodilo na japanskoj plaži? Internet je eksplodirao, ali jezu budi izjava časnika obalne straže...

‘Ovako obično započinju filmovi o čudovištima‘, kazala je jedna osoba. Druga se našalila da je to samo mjesec koji je pao s neba
 Twitter Screenshot

Misteriozna kugla se nasukala na japanskoj plaži potaknuvši zaprepaštenje i teorije urote nakon što je policija ogradila područje oko kugle i pozvala tim za demontiranje bombe, piše The Telegraph.

Prve spekulacije su sugerirale da je nepoznati objekt na plaži Enšu u gradu Hamamacu, oko 210 kilometara jugozapadno od Tokija, neeksplodirana morska mina.

Lokalni mediji su objavili snimke policije u zaštitnoj odjeći kako ispituje nepoznati objekt, koji je širok 1.5 metara u promjeru i izrađen od metala s narančasto-smeđim mrljama od hrđe.

Ali na internetu su se pojavile druge teorije.

Neki su sugerirali da je to dio špijunskog plana neprijateljske zemlje protiv Japana, a potencijalno je povezano s nedavnim izvještajima o kineskim špijunskim balonima koji su uočeni i kasnije prizemljeni iznad SAD-a i Kanade.

Dosad su se pojavila barem tri različita izvještaja o navodnim kineskim špijunskim balonima nad Japanom prijašnjih godina.

- Želim da vlasti imaju jači osjećaj opasnosti, kazao je jedan od korisnika na web stranici Yahoo! Japan News. - Moraju istražiti o čemu se točno radi jer ne možemo isključiti mogućnost da dolazi iz Kine ili Sjeverne Koreje te da ima vojnu namjenu.

Drugi kažu da bi to mogao biti NLO koji se srušio na plažu ili možda čak kugla koja je u centru zbivanja u popularnoj mangi Zmajeva kugla.

- Ovako obično započinju filmovi o čudovištima, kazala je jedna osoba. Druga se našalila da je to samo Mjesec koji je pao s neba.

Lokalni časnici obalne straže su se činili zbunjeni zbog misteriozne kugle, a jedan je rekao: - Nikad nisam vidio ništa slično.

Tek kasnije je policija napravila pregled metalne kugle rendgenskim zrakama.

Rendgenske slike su pokazale da je objekt prazan i da neće eksplodirati, pa je policija službeno identificirala objekt kao plutaču.

Narijuki Takahaši, gradonačelnik strojarskog odsjeka grada Hamamacua je za FNN Prime rekao da kugla nije izrađena u Japanu, ali ima dvije rupe za kabel i da se očigledno radi o plutajućem objektu koji se koristi u industriji lociranoj uz more.

Lokalni službenici sad rade na tome da oslobode plutaču, koja prema procjenama teži više od 300 kilograma, a ona će zatim biti prebačena u gradsko skladište.

Ako se ne dozna tko je vlasnik, kugla će završiti u otpadu, kazao je Takahaši.

Sve se to događa u trenutku kad japanski i kineski dužnosnici raspravljaju o kreiranju otvorene komunikacijske linije kako bi se izbjeglo slučajni sukob između vojski dviju zemalja.

Japan je otvorio taj susret uz zahtjev da Kina prestane namjerno slati leteće objekte u japanski zračni prostor.

Tokio je već ranije iznosio diplomatske prosvjedne note Pekingu nakon što je kineski vojni brod ušao u japanske vode, navodno u misiji da zabilježi podvodne geografske formacije i da testira reakcije japanske vojske i pomorske straže, piše The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:44