KAOS NA ULICAMA

Što se to događa u Brazilu? Naoružani pljačkaši banaka izvršili invaziju na još jedan grad!

Više od 20 kriminalaca naoružanih jurišnim puškama napalo je banku u gradu Cameti te uzelo građane za taoce
 Screenshot Twitter

Samo dan nakon što su poharali brazilski grad Criciúmu, teško naoružani pljačkaši izvršili su 'invaziju' na još jedan grad, ovaj puta na suprotnom kraju države. Više od 20 kriminalaca naoružanih jurišnim puškama napalo je banku u gradu Cameti te uzelo građane za taoce, javlja agencija AP.

U videu objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako kriminalci odvode desetak taoca s trga u Cameti, gradu od 140.000 stanovnika u saveznoj državi Para.

Na snimkama se čuju hici ispaljeni iz vatrenog oružja, a lokalni mediji objavili su kako je, uz banku, napadnuta i baza vojne policije. Banda je na taj način, koordiniranim napadom, spriječila intervenciju snaga reda.

Šokantni napad je uslijedio samo 24 sata nakon sličnih događaja u gradu Criciúmi u kojem je također meta bila banka.

Kako smo ranije izvijestili, pripadnici bande zatvorili su se u dijelu grada gdje su sijali strah, palili vozila, otimali gradske zaposlenike, a nakon što su raznijeli ulaz u jednu banku došlo je do dvosatne razmjene vatre između njih i policije.

Clésio Salvaro, gradonačelnik Criciúme, lokalno je stanovništvo pozvao da ne izlaze iz kuća rekavši kako se radi o "nadrealnom napadu" za koji je najprije saznao putem društvenih mreža, nekoliko minuta nakon ponoći u utorak.

Samo nekoliko minuta ranije konvoj luksuznih automobila, Audija, Land Rovera i BMW-a uletio je u grad vozeći mnoštvo naoružanih razbojnika. Među oružjem koje su posjedovali su i ona kalibra 50, kojima je moguće oboriti čak i helikopter.

Dan kasnije, u Cameti su se sa kriminalcima morali obračunati specijalci potpomognuti policijskim snagama iz drugih regija. Nakon žestokog okršaja, vlasti su pronašle napušteni kamion pun različitih vrsta eksploziva kojim su se koristili pljačkaši. Tijekom obračuna ustrijeljene su dvije osobe, a jedan je mladić nažalost poginuo.

Gradonačelnik Camete Waldoli Valente izrazio je sućut obitelji poginulog mladića te na Facebooku objavio kratku poruku: - Naš je grad uvijek bio mirno mjesto, molim vas da svi ostanete u svojim domovima - napisao je sugrađanima u 2.30h ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:17